Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa toisen ottelunsa viiden päivän sisällä, kun joukkue matkustaa torstai-iltana reilun sadan kilometrin päähän PS Kemin vieraaksi. Sauvosaaren illan missio on selkeä.

Sunnuntain kotiottelu PK-35 Vantaata vastaan jätti sekä oululaisyleisöön että itse AC Oulun joukkueeseen karvaan maun. Kotitappio on kuitenkin mahdollista kuitata nopeasti, kun edessä on viimeinen ottelu ennen kahden viikon mittaista kesätaukoa.

– Olemme käyneet läpi sunnuntain ottelua ja niitä juttuja, mitä täytyy tehdä paremmin, jotta saamme käännettyä kurssin takaisin voittojen tielle. Ihmeitähän tässä muutaman päivän aikana ei tehdä, mutta omaa pelaamista pitää pystyä parantamaan sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, AC Oulun toppari Janne Hietanen tiivistää.

Hietanen osuu naulan kantaan, sillä puolustuspelaaminen oli sunnuntaina kauttaaltaan epävarman oloista ja hyökkäyspäähän mentäessä vastustajan maalille luotiin liian vähän oikeita vaaratilanteita.

– Puolustuksessa tuli virheitä, joista tulivat myös molemmat takaiskumaalit. Ne on saatava pois. Hyökkäyksissä puolestaan meidän on oltava vaarallisempia ja saatava aikaan enemmän kuin näennäistä hallintaa sekä puolittaisia maalipaikkoja.

– Pelinrakentelussa pitää päästä vähän ylemmäs, jolloin saisimme viimeistelysyötöt lähemmäksi vastustajan maalia. Sunnuntaina pyörittelimme palloa alhaalla liikaa, kun pitäisi päästä pelaamalla lähemmäs maalia ja hakea rohkeammin syöttöpaikkoja. Jo keskikentältä on löydettävä ne paikat, mitä kautta päästään hyökkäyksissä eteenpäin, painottaa tällä kaudella jokaisessa ottelussa täydet 90 minuuttia pelannut Hietanen.

Maanantaina sarjakärjen osalta päättyneen 11. kierroksen jälkeen AC Oulu on jäänyt kärjessä porskuttavista PK-35:stä sekä FC Lahdesta viiden pisteen päähän. Selvää on, ettei pisteitä ole enää varaa pudotella matkan varrelle liikaa.

– Kyllä me jo tosissaan tarvitsemme pisteitä, koska kärkikaksikko on nyt päässyt pienelle karkumatkalle. Tästä ottelusta olisi erittäin tärkeää saada kolme pistettä, ettei se ero kasva liian isoksi, Hietanen tiedostaa.

Pisteitä tarvitsee kipeästi myös torstai-illan isäntä PS Kemi. Kemiläiset ovat jumittuneet sarjan häntäpäähän ja käyvät kovaa taistelua sarjapaikkansa puolesta, sillä tällä hetkellä joukkue majailee putoamisviivan alapuolella, sijalla kymmenen. Alla on kolme peräkkäistä selkeää tappiota ja neljä peräkkäistä voitotonta ottelua, joten päävalmentaja Kalle Huuskolla on riittänyt miettimistä.

AC Oulun vierailu on kuitenkin taatusti asia, joka pistää Kemin laittamaan peliin kaikki voimavaransa. Kausilla 2008 ja 2009 AC Oulu joutui Kemistä kotimatkalle tappio niskassaan, mikä kertoo siitä, ettei Sauvosaari ole oululaisille helppo paikka vierailla.

– Vastaan asettuu varmasti joukkue, joka tulee taistelemaan todella kovaa. Voittaaksemme meidän pitää käyttää pelaavuuttamme paremmin hyödyksi kuin viime otteluissa. Hyökkäyksiin on edettävä nopeammin niin, että pallo pysyy kontrollissamme, sanoo Hietanen.

Kemiläisten tämän kauden parhaat maalintekijät ovat olleet kolmesti osunut yhdysvaltalainen keskikenttä- ja hyökkääjäpelaaja Daniel Stevens sekä kahdesti maalanneet Sergei Kovalev, Tuomas Tyystälä ja brassikonkari Adriano. Uutena pelaajana PS Kemi on hankkinut 23-vuotiaan nigerialaisen Emenike Mbachu Epelezen, mutta AC Oulu -otteluun laitalinkin pelilupa ei vielä kerkeä saapua.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat jalkansa uudelleen loukannut oikea laitahyökkääjä Joonas Pennanen sekä vielä torstain ottelusta sivussa oleva vasen laituri Dritan Stafsula, jonka on määrä palata Ouluun ennen 27.7. pelattavaa KPV-peliä. 

– Hyökkäyspäässä riittä haasteita, se on selvä asia. Olemme nyt kuitenkin yrittäneet keskustella asioista vähän syvemmin ja eri tavalla. Uskon, että kokonaisuutena olemme saaneet asioita vähän auki. Lisäksi puolustus on saatava vielä kovemmaksi, jolloin hyökkäyksetkin alkavat nopeammin, päävalmentaja Juha Malinen teroittaa.

Torstain ottelun jälkeen AC Oulu pääsee neljän päivän minilomalle, joten Sauvosaaren kentällä on syytä laittaa kaikki peliin.

AC Oulun kannattajaryhmä Sinitähdet järjestää otteluun linja-autokuljetuksen! Matkalle voi ilmoittautua netissä vielä torstaihin asti. Ilman ilmoittautumistakin pääsee mukaan, kunhan on vain ajoissa lähtöpaikalla eli Kauppatorilla klo 16.30. ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ NYT!

(Toimitus)