Ennakko Edustus

Ykkösen kausi 2012 on aika kääriä papereihin huomenna lauantaina. AC Oulun viimeinen ottelu pelataan kotikentällä Raatissa, kun Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu vierailulle. Vaikka nousija Veikkausliigaan ja putoajat Kakkoseen ovat jo selvillä, haluavat kaikki joukkueet varmasti päättää kautensa voitokkaasti.

Paitsi voitosta ja kunniasta, pelaavat AC Oulu ja SJK myös sarjasijoituksista. Kotijoukkue haluaa taatusti pitää sarjassa viidennen sijansa, joka takaa ensi kaudelle yhden ylimääräisen kotiottelun. Lisäksi tappioton kotisaldo on ehdottomasti suojelemisen arvoinen. Vierasjoukkue puolestaan taistelee kynsin hampain sarjan kakkostilasta, joten lauantai-iltapäivä tarjoaa oululaisyleisölle runsaasti mielenkiintoa.

AC Oulu ja SJK ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti sarjaotteluiden merkeissä. Raatin avauskohtaamisessa toisen puoliajan piristynyt peli takasi AC Oululle 3-1-voiton. Seinäjoella päädyttiin elokuussa 2-2-lukemiin SJK:n raivoisan loppukirin saattelemana. Joukkueet kohtasivat toisensa myös harjoituskaudella kolme kertaa, joten kaverin niksit ovat varmasti tuttuja molemmissa leireissä. Ottelut ovat olleet Ykkösen tasolle erittäin laadukkaita ja värikkäitä, eikä huomiseksi ole poikkeusta tiedossa. Huomionarvoista on myös se, että molemmat joukkueet ovat hiljaittain siirtyneet uusien komentajien käsiin, kun SJK:n valmennusvastuun kesän heikkojen tulosten jälkeen otti Simo Valakari. AC Oulun fläppitaululle kyytiä puolestaan antaa nyt neljännessä ottelussaan Rauno Ojanen, joka allekirjoitti seuran kanssa kuluvalla viikolla päävalmentajasopimuksen myös ensi kaudesta.

– SJK on erittäin laadukas joukkue – heiltä löytyy yllin kyllin laajuutta, taitoa sekä fyysisyyttä. Olen kuitenkin erittäin luottavainen meidän suhteen, sillä FC Hämeenlinnaa vastaan jollotus oli sitä luokkaa, että vain voittoa lähdemme hakemaan huomenna, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen ennakoi.

– Lähdemme tietysti parantamaan peliä tutulle ja laadukkaalle alustalle. Myös maalintekopaikoilla täytyy olla tehokkaampi, sillä SJK on tietysti kaikilla mittareilla laadukkaampi vastustaja kuin Hämeenlinna, Ojanen jatkaa.


Koskaan ei tiedä kuka pelaa laivastonsinisissä viimeisen ottelunsa, kannattaa siis tulla paikalle! (Kari Väre)

AC Oulu saa otteluun apuja myös sairastuvalta, kun Tuure Siira ja Joonas Sohlo palaavat pienten vaivojen jälkeen kokoonpanoon. Myös Juuso Haapala matkustaa Ouluun Rovaniemeltä, jossa hän hiljattain aloitti fysioterapian opinnot. Juuso Majava, Arttu Hinkula ja Aleksi Haipus pysyvät yhä telakalla.

AC Oulu – SJK
lauantaina 6.10
klo 15:00
Raatin stadion

Tervetuloa!