Ennakko Edustus

Pitkä odotus on ohi ja Ykkönen on valmiina alkamaan. AC Oulu kohtaa kauden avausottelussa sarjanousija FC Jazzin Porista. Kamppailu kauden avauspisteistä vihelletään käyntiin Porin stadionilla huomenna sunnuntaina klo 16:00.

FC Jazz nousi porilaisten iloksi vihdoin Ykköseen viime kauden päätteeksi, kun EIF kaatui kaksiosaisessa karsintasarjassa. Perinteinen suomalaisseura lähtee kauteen maltillisin tavoitten sarjapaikka mielessä, mutta uhkuu näyttöhaluja isommilleen. Päävalmentaja Jouni Joensuun sanoin Jazz puolustaa kurinalaisesti kuudella miehellä ja neljältä hyökkäyspään pelaajalta voidaan odottaa ”vanhaa kunnon Jazzia” eli luovaa ja vauhdikasta menoa.

Joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoruutta sekä ulkomaalaisia täsmävahvistuksia. Kokemusta joukkueessa edustavat maalivahti Lauri Pirhonen sekä keskikentän Ilkka Santahuhta ja Toni Junnila. Mielenkiintoisia nimiä yläkerrassa ovat Plumb Jusufi ja Alekos Alekou.

AC Oulun joukkue lähtee otteluun terveenä, kun viikon aikana vaivanneet pikkuvammat on onnistuttu selättämään. Päävalmentaja Rauno Ojanen lähtee otteluun luottavaisena.

– Tässä sarjassa jokainen peli on lähtökohtaisesti tasainen ja se tekee tästä mielenkiintoista. Jazz ei ole joukkueena kauhean tuttu, mutta heillä on kotikentällä taatusti kova ja kannustava kotiyleisö takana ja porilainen hulluus tarttuu varmasti kentälle. Meidän täytyy olla valmiita ensimmäisestä sekunnista lähtien. Ottelun teema voisi olla pienet asiat maalien edustoilla – niihin se ratkeaa. Olen erittäin tyytyväinen pelaajistoon ja siihen, että kaikki ovat kunnossa, Ojanen taustoittaa.

– Voittoa lähdemme totta kai hakemaan – haluamme kauden lähtevän hyvin liikkeelle, Ojanen päättää.

FC Jazz – AC Oulu
sunnuntaina 27.4. klo 16:00
Porin stadionilla

Paikan päältä on luvassa liveseurantaa AC Oulun Facebookissa

David Monsalven kommentit Instagramissa

AC Oulu tunnustaa väriä – tunnusta sinäkin!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko