Ennakko Edustus

Ykkösen kauden 2017 viimeinen kierros pelataan lauantaina 21.10 kello 15.00 alkaen. Rauno Ojasen jäähyväisottelussa AC Oulu kohtaa EIF:n Tammisaaresta.

Viime lauantain 1-3-vierasvoitto FF Jarosta takasi laivastonsinisille sarjassa sijan 4. Se takaa oululaisille ensi kaudeksi yhden ylimääräisen kotiottelun, jota voidaan pitää sekä urheilullisesti että taloudellisesti merkittävänä asiana. Kärkikaksikko TPS ja FC Honka ratkaisevat suoran nousijan ja karsijan keskinäisessä ottelussa Espoossa.

AC Oulu ja EIF ovat kohdanneet kuvalla kaudella jo kolme kertaa – kesäkuussa pelattu ottelu nousi otsikoihin, kun AC Oulun 1-0 voittama kamppailu jouduttiin uusimaan tuomarivirheen seurauksena. Uusintaottelu Raatissa päättyi 1-1-lukemiin. Tammisaaressa elokuussa pelattu ottelu meni AC Oulun nimiin 0-1. Tiukkaa on siis ollut.

Myös EIF:n sarjasijoitus on sinetöity ennen viimeistä kierrosta – vihreäpaidat tulevat löytymään sarjasta sijalta 7. Joukkueen vaarallisin mies löytyy hyökkäyspäästä. Felix De Bona on iskenyt kauden aikana 12 täysosumaa.

Ottelu on paitsi kauden, myös AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojasen, viimeinen laivastonsinisten peräsimessä – ainakin toistaiseksi. ”Rane” on esiintynyt AC Oulun palkkalistoilla peräjälkeen seitsemän kauden ajan, joista reilut viisi päävalmentajana. Ojanen jää historiaan ennätysmiehenä – lauantaina täyteen tulee 141 Ykkösen sarjaottelua.

Kommentit

– Katsotaan miten pelaajatilanne tässä vielä elää. Viimeisessä ottelussa ei lähdetä hölmöilemään loukkaantumisten takia, mutta hyvä kokoonpano me saadaan jalkeille. Vaikka sarjasijoitus ei voittamalla enää parane, niin voittoa lähdetään hakemaan – tämä on jälleen yhden joukkueen viimeinen peli yhdessä, joten haluamme päättää sen iloisissa tunnelmissa. Sarjasijoitus tulee siis olemaan neljäs eli sama kuin viime kaudella. Tänä vuonna se valitettavasti tuli hieman eri tavalla, kun vielä viime kaudella viimeisessä kotiottelussa meillä oli nousu omissa käsissä. Täysin tyytyväinen ei siis voi olla, mutta kuten aikaisemmin on sanottu, niin TPS ja Honka olivat tänä vuonna todella kovia joukkueita, jäähyväisiä viettävä Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

Sivussa ottelusta ovat varmuudella Markus Heikkinen ja Juuso Kemppainen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko