Ennakko Edustus

Lauantaina Ykkösen kauden 2015 viimeisessä vieraspelissä Laivastonsinisiä isännöi kovavireinen Ekenäs IF. AC Oulu lähtee hakemaan kolmatta voittoa tälle kaudelle tammisaarelaisista.

Ykkösen kausi lähenee vääjäämättä loppuaan. AC Oulu on sarjataulukossa 25 pelatun ottelun jälkeen viidentenä 40 pisteellä. Eroa yläpuolella olevin PK-35 Vantaaseen, Turun Palloseuraan ja JJK:n on viisi pistettä. Voittamalla molemmat jäljellä olevat ottelunsa AC Oululla on teoreettisia mahdollisuuksia nousta vielä sarjataulukossa ylöspäin, mutta se vaatisi, että PK-35, TPS, tai JJK jäisivät tyystin ilman pisteitä. Tämä on jo mahdotonta otteluohjelman puolesta, sillä PK-35:llä on ottelu TPS:ää vastaan. Mutta jos esimerkiksi PK-35 onnistuu voittamaan seuraavassa ottelussa JJK:n ja Laivastonsiniset voittavat molemmat jäljellä olevat kamppailut, nousee AC Oulu jyväskyläläisten ohi sarjataulukossa neljänneksi. TPS kohtaa jäljellä olevilla kierroksillaan Hakan, sekä PK-35:n. Mikäli TPS jäisi pisteittä molemmissa otteluissa niin ikään, AC Oulu onnistuisi nousemaan sarjataulukossa kolmanneksi.

Lauantaina Laivastonsinisiä isännöivä Ekenäs IF on puolestaan sarjataulukossa kahdeksantena. Putoamisuhkaa tammisaarelaisilla ei kuitenkaan ole, sillä MP on jäänyt EIF:stä jo yhdeksän pisteen päähän. Vain pisteen päässä yläpuolella sarjataulukossa majailee FC Jazz seitsemäntenä. Tammisaarelaiset pääsevätkin lähtemään otteluun sangen vapautuneesti, mikä on näkynyt viime aikojen otteissa hyvinä tuloksina.

AC Oululla on allaan 0-0 tasapeli Kemissä pelatussa kauden kolmannesta Perämeren derbystä. AC Oulu taisteli sarjakärjeltä pisteen loistavan kamppailun pelanneen Johannes Wentinin johdolla. Wentinin iltaan mahtui muutama todellinen huipputorjunta, jonka avulla PS Kemi jäi maaleitta. Kemissä käydyssä kamppailussa AC Oulun hyökkäyspeli ei ollut parhaalla tasolla, sillä joukkue sai vain muutamia maalipaikkoja aikaiseksi.

AC Oulun viiden edellisen ottelun tulokset ovat ailahtelevia. Kemi-tasapeliä edelsivät voitto JJK:sta, tappiot Hakalle ja Mikkelin Palloilijoille, sekä kotivoitto Vasa IFK:sta. AC Oulun ongelmana on otteluissa ollut maalinteko, sillä viidessä edellisessä ottelussa joukkue on tehnyt vain kolme maalia. Puolustuspeli on toiminut hyvin, sillä AC Oulu on päästänyt viidessä edellisessä ottelussa neljä maalia, mikä on vähiten Ykkösen joukkueista viiden pelin kuntopuntarissa.

Ekenäs IF on Ykkösen kovavireisempiä joukkueita tällä hetkellä. Edellisessä kamppailussaan PK-35:tä vastaan se oli jo lähellä tappiota, kun peli oli 80 minuutin kohdalla kotijoukkueelle 2-0. Tammisaarelaiset latoivat kuitenkin kymmenessä minuutissa kaksi maalia, ja nousivat hienosti tasapeliin Joshua Mulvanyn ja Casper Kallbergin maaleilla. PK-35-tasapeliä ennen joukkue voitti Ykkösen sarjakärjen PS Kemin, sekä vahvasti nousukamppailussa olevan Turun Palloseuran. Tammisaarelaisten edellinen tappio tuli JJK:ta vastaan käydyssä ottelussa, jossa jyväskyläläiset murskasivat Ekenäsin peräti 5-1. JJK-tappiota edelsi kova vierasvoitto, kun Ekenäs IF haki ensimmäisenä joukkueena kuluvalla kaudella legendaariselta Tehtaankentältä täydet pisteet Valkeakosken Hakalta, lukemin 0-1. 

Lauantain joukkueiden historian sekä kuluvan kauden kolmanteen otteluun lähdetään tasaisista lähtökohdista, vaikka sarjataulukossa AC Oulu onkin muutaman pykälän edellä. Laivastonsinisten nykyvire on lievä kysymysmerkki, sillä tulokset sekä peliesitykset ovat olleet ailahtelevia, kun taas puolestaan EIF:n nykyvire on todella vahva.

AC Oulu on ottanut tällä kaudella kahdesta pelatusta keskinäisestä ottelusta täydet 6 pistettä maalierolla 4-1. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi kesäkuussa AC Oulun vierasvoittoon 0-2 Mäkäräisen ja Darboen maaleilla. Elokuussa pelattu toinen keskinäinen ottelu päättyi puolestaan lukemin 2-1 kotivoittoon. Kotiyleisön silmien edessä tammisaarelaisten verkkoa revitti jälleen Darboe, ja voittomaalin tuossa kamppailussa iski Toni Tahvanainen. Ekenäs IF:n ainokaisen iski Benjamin Källman.

Kommentit

– Otteluun valmistaudutaan erittäin huolellisesti. Lähdemme liikkeelle tänään perjantaina ja tuttu ja turvallinen OuBus ajaa meidän Hyvinkäälle hotelliin. Haluamme taistella kahdesta viimeisestä ottelusta täydet pisteet ja katsoa mihin se riittää. EIF on tällä hetkellä sarjan kovakuntoisin joukkue ja se on napsinut voittoja kärkijoukkueista, joten helppoa reissua pienelle vieraskentälle on ihan turha odottaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta pois lauantain kamppailussa on Suomen U21-maajoukkueen matkassa oleva Matias Ojala. Muilta osin joukkueen terveystilanne on hyvä.

Seuraa heitä

Kemo Darboe #24, AC Oulu

 

Maalijyvää etsivä gambialainen pääsi murtautumaan PS Kemiä vastaan käydyssä kamppailussa avauskokoonpanoon tauon jälkeen. Ei onnistunut maalinteossa Kemissä. Lauantaina vastassa Ekenäs IF, jota vastaan Darboe on osunut jo kahdesti kuluvalla kaudella. Onnistuuko Darboe jälleen piinaamaan tammisaarelaisia, ja lisäämään kuluvan kauden maalisaldoaan? Darboe on laukonut kuluvalla kaudella kuusi maalia, jonka lisäksi hän on alustanut kuusi maalia.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko