Ennakko Edustus

Ykkösen kausi 2017 alkaa kääntyä ehtoopuolelle. AC Oulu kohtaa viimeisessä vierasottelussa Pietarsaaren Jaron.

Ykkösessä TPS ja FC Honka kamppailevat vielä tiukasti siitä, kumpi joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan ja kumman kausi jatkuu karsinnoissa. Sarjan häntäpäässä puolestaan Gnistan yrittää pitää hengissä pientä oljenkortta ohittaa Oulun Palloseura.

AC Oulun ja Jaron välisessä ottelussa riittää myös panosta, sillä viiden parhaan joukkoon sijoittuminen tuo yhden ylimääräisen kotiottelun seuraavalle kaudelle. Tällä hetkellä AC Oulu on sijalla neljä ja Jaro sijalla viisi vain kahden pisteen takamatkalla. Kuudentena oleva Valkeakosken Haka on Jaron kanssa tasapisteissä. Koskilaiset kohtaavat lauantain kierroksella kolmannen sijansa varmistaneen KPV:n.

AC Oulu ja Jaro ovat kohdanneet historiassa 13 kertaa. Pietarsaarelaiset ovat voittaneet 6 kertaa, oululaiset 5 kertaa ja kahdesti on päädytty pistejakoon. Tällä kaudella Jaro on niin ikään niskan päällä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. AC Oulun historian yksi unohtumattomimmista otteluista on pelattu Jaron vieraana, kun Veikkausliigakausi 2010 päättyi lumikinosten keskellä näissä merkeissä.

Kommentit

– Jaro on ollut nyt kaksi vuotta jotenkin erikoinen tapaus. Heillä on ollut todella kova joukkue paperilla, mutta syystä tai toisesta homma ei ole ihan toiminut ja kärkipään sijat ovat jääneet lopulta haaveiksi. Meitä vastaan Jaro on ollut usein todella hyvä joukkue ja he ovat olleet niskan päällä, kuten viimeksi Oulussa. Lauantaina meillä on kova halu näyttää, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Juuso Kemppainen ja Markus Heikkinen. Lisäksi muutaman pelaajan tilanne selviää ottelupäivänä.