Ennakko Edustus

Jalkapallokausi 2013 vetelee viimeisiään. Päätöskierroksella AC Oulu pelaa Vantaalla, jossa PK-35 hakee revanssia elokuussa Oulussa kärsitystä tappiosta.

Kesäkuussa seurat kohtasivat Vantaalla, ja tuloksena oli tuolloin tasapeli maalein 1-1. Elokuussa AC Oulu veti pidemmän korren Raatin stadionilla lukemin 1-0. Yhteensä seurat ovat kohdanneet Ykkösessä jo 15 kertaa: AC Oulu on juhlinut voittoa neljästi ja PK-35 viidesti. Oululaishyökkääjä Joonas Sohlo ja PK-35:n Fidan Seferi ovat iskeneet pallon kaksi kertaa vastustajan verkkoon.

PK-35 lähti Ykkösen kauteen suurin odotuksin, mutta varsin nopeasti kävi selväksi, ettei ryhmän potku riitä kärkikolmikon vauhtiin. Heinäkuussa päävalmentaja Pasi Pihamaa potkittiin ulos, ja valmennusvastuuseen nousi Ilir Zeneli. Syyskuussa PK-35 oli ajoittain jopa putoamisvaarassa, mutta päätöskierrokselle lähdettäessä Zenelin ryhmä on jo varmistanut paikkansa ensi kauden Ykkösessä.

AC Oulu puolestaan on varmistanut viidennen sijan Ykkösessä. Pykälää edelliskautta parempi sijoiitus tietää sitä, että ensi kaudella laivastonsininen miehistö pääsee pelaamaan yhden kotiottelun enemmän. Kaudella 2014 AC Oulu pelaa näin ollen 14 kotiottelua komealla Raatin stadionilla.

Päävalmentaja Rauno Ojanen joutui parin pelaajasiirron myötä muokkaamaan joukkueensa hyökkäyspeliä loppukauden otteluihin. Kauden ykköshyökkääjänä aloittanut Tashan Adeyinka siirtyi FC Jazziin, joka taistelee kiivaasti noususta Ykköseen. Hurjalla teholla maaleja pommittanut Matias Ojala siirtyi puolestaan Hampuriin, jossa mies pelaa HSV:n kakkosjoukkueessa.

Oulun ykkösten maalihanat eivät kuitenkaan tyrehtyneet pelaajasiirtojen myötä – pikemminkin päinvastoin. Kahdessa edellisessä kotiottelussa AC Oulun nuori ja nälkäinen ryhmä maalasi yhteensä yhdeksän kertaa.

Syyskuun maaottelutauon jälkeen laivastonsininen miehistö on jyrännyt vakuuttavasti AC Kajaanin ja Ilveksen yli, sekä pelannut jälleen yhden tappiottoman tervakaupungin paikallisottelun. Tältä pohjalta on hyvä lähteä hakemaan kauden viimeinen täysi pistepotti aavemaiselta ISS Stadionilta.

– Kauden viimeinen matsi edessä ja se halutaan voittaa. Meillä on lauantaina pitkä matka edessä, mutta hyvä maku suussa halutaan palata kotiin. PK on pelannut viime ottelut aivan eri tasolla, kuin pitkin kautta on nähty, joten tiukka vääntö on varmasti edessä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pohjustaa.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella ainoastaan jo treenikunnossa oleva Lassi Nurmos sekä polvivammasta kärsivä Juho-Matti Heikari.

PK-35 – AC Oulu
Lauantaina 5.10. kello 16:00
Vantaan ISS Stadionilla

AC Oulu sosiaalisessa mediassa:

https://facebook.com/acoulu
https://twitter.com/acoulu
https://youtube.com/user/ACOuluOfficial
https://instagram.com/acoulu
https://acoulu.fi/