Ennakko Edustus

AC Oulu saa kauden 2015 viimeisessä ottelussa vastaansa JJK:n. Panoksena ottelussa on sarjan neljäs sija. Sarjasijoitusten lisäksi ottelulla on iso merkitys, sillä Raatissa nähdään ainakin yhdet tunnerikkaat jäähyväiset.

AC Oulu päättää kauden 2015 kohtaamalla Raatissa JJK:n. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, kun molemmilla joukkueilla on 26 ottelua pelattu. Jyväskyläläiset ovat sarjataulukossa neljäntenä 45 pisteellä, kun AC Oulu hengittää niskaan heti viidentenä kahden pisteen päässä. Voitolla AC Oulu nousisi Ykkösen lopullisessa sarjataulukossa JJK:n ohi neljänneksi.

AC Oulu lähtee kauden viimeiseen peliin allaan hieno taisteluvoitto vieraskentällä kovavireisestä Ekenäs IF:stä lukemin 0-1. Voittomaalin Tammisaaressa laukoi tällä kaudella varsinaiseen maalintekovimmaan yltynyt Antti Uimaniemi, kauden toisella maalillaan. AC Oulu onnistui pitämään ottelussa kolmannen perättäisen nollapelin putkeen. Laivastonsinisten maalilla Johannes Wentin pelasi jälleen hienon kamppailun, ja ”Jonttu” onkin antanut viime peleissä vahvoja näyttöjä seurajohdolle ensi kauden suhteen.

AC Oulu on saanut kauden loppuun oivan vireen kirvelevien MP ja Haka-tappioiden jälkeen. Joukkueella on allaan kolme tappiotonta ottelua, kun EIF-voittoa edelsivät vieras tasapeli PS Kemiltä, sekä kotivoitto lauantain vastustajasta JJK:sta. Puolustuspeli on ollut todella vahvalla tasolla kolmessa edeltävässä ottelussa.

JJK:n mahdollisuudet karsintapaikkaan kariutuivat kuluvan kauden viime metreillä, maaliviivan häämöttäessä. Jyväskyläläiset hävisivät kotonaan sarjakakkosena olevalle PK-35:lle lukemin 0-2. Tappio sinetöi sen, että Ykkösen karsintapaikan kohtalon ratkaisevat viimeisellä kierroksella TPS ja PK-35 keskinäisessä ottelussaan.

TPS ja PK-35 ovat molemmat kolme pistettä jyväskyläläisiä edellä sarjataulukossa, joten JJK:n panoksena lauantaipäivän AC Oulu-ottelussa on sarjan neljäs sija.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Harjun kentällä Jyväskylässä päättyi tasapeliin lukemin 0-0. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen pelattiin kolme kierrosta sitten Raatissa, kun Laivastonsiniset ottivat vahvan ja vakuuttavan näytöksen jälkeen 1-0 kotivoiton Petteri Pietolan maalilla. Syyskuun lopulla pelattu kamppailu oli kenties AC Oulun paras esitys kotiyleisön edessä kuluvalla kaudella, sillä ottelu oli täydellisesti Laivastonsinisten hallussa, eikä JJK:lla ollut ottelussa vaarallisia maalipaikkoja lainkaan.

Joukkueet ovat kohdanneet yhteensä virallisissa otteluissa 11 kertaa ja AC Oulu on näissäkin tilastoissa edellä, sillä AC Oululla on otteluista 6 voittoa tilillään. JJK on ollut parempi kolme kertaa ja pistejakoon ollaan päädytty kahdesti.

Ottelussa nähdään ainakin yhdet tunnerikkaat jäähyväiset, kun AC Oulun kaikkien aikojen paras maalintekijä, Dritan Stafsula päättää uransa Laivastonsinisissä. 184 virallisessa ottelussa pelannut ”Tani” on iskenyt peräti 54 maalia. Stafsulalla oli sopimus myös tulevasta kaudesta, mutta pelaajan aloitteesta sopimus purettiin, kun tieto Ykköseen jäämisestä tuli kohdalle.

AC Oulu kiittää Tania sydämensä pohjasta yhteisistä ja unohtumattomista hetkistä!

Kommentit

– Sanoin jo kesällä Ranelle, että jos nousua ei tule, haluan lopettaa. Minun on parasta keskittyä enemmän muihin asioihin. Työ jalkapallon parissa jatkuu, sillä aloitan valmentamisen Haukiputaan Pallon junioreissa. Minulla on ollut etuoikeus kantaa AC Oulun pelipaitaa – haluan kiittää kaikkia kanssapelaajia, kannattajia, seuraa, yhteistyökumppaneita yhteisistä vuosista. Tulette olemaan aina minun sydämessä. Toivottavasti jätkät hoitavat pelin lauantaina kotiin, Stafsula kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikieltoa kärsivät Dritan Stafsula ja Toni Tahvanainen. Jalkavaivoista kärsinyt Chrispine Odula palasi lähipiirissä tapahtuneen kuolemantapauksen vuoksi kotimaahansa jo torstaina.

Seuraa heitä

Dritan Stafsula #9 AC Oulu

 

AC Oulu ja Dritan ”Tani” Stafsula ovat yhteisymmäryksessä purkaneet ensi kautta koskevan sopimuksen, joten ”Tanin” viimeiseksi peliksi AC Oulun pelipaita päällä jäi kuluvan kauden viimeinen vierasottelu, joka pelattiin lauantaina 10.10 Ekenäs IF:ää vastaan.

 

Albaaniasta lähtöisin olevan ”Tanin” ura alkoi AC Oulussa sarjapeleissä kun AC Oulu pelasi historiansa ensimmäisen Ykkösen ottelunsa TP-47 vastaan Oulussa 16.5.2003

 

Debyyttiottelu mukaan laskettuna Stafsulalle kertyi 184 esiintymistä AC Oulun pelipaidassa. Määrä on enemmän kuin kenelläkään muulla ulkomaalaisella AC Oulussa, ja kaikken pelaajien keskuudessa ”Tania” useammin AC Oulun pelipaitaa virallisissa otteluissa ovat kantaneet vain Mika Nurmela ja Janne Hietanen.
 Stafsulan intohimoista ja tulisieluista taistelua AC Oulun kannattajat saivat todistaa kausilla 2003, 2006, 2007, 2009 sekä 2011-2015. On sääli, että ”Tanin” pitkä ja hieno ajanjakso AC Oulussa päättyy jäähyväisotteluun, jossa Stafsula ei voi pelata pelikiellon vuoksi.

 

Vaarallisesta vasemman jalan laukauksesta sekä lämpimähköstä luonteesta tunnettu Stafsula on laukonut AC Oululle yhteensä 54 maalia, joista 16 on tullut rangaistuspotkuista. Stafsula on 54 maalillaan AC Oulun historian paras maalintekijä. Ensimmäinen näistä monista maaleista tuli Ykkösen ottelussa 29.5.2003 joka päättyi 2-1 voittoon FC Kuusankoskea vastaan. ”Tanin” maali oli luonnollisesti voittomaali.

 

Stafsulan viimeiseksi maaliksi Laivastonsininen pelipaita päällä jäi tällä kaudella elokuussa Raatissa PK-35:n verkkoon iskemä 2-1 johtomaali ottelussa, jonka AC Oulu voitti lopulta lukemin 3-2.

 

Janne Hietanen #2 AC Oulu

 

37-vuotiaalla ”Hietsulla” on allaan 223 virallista ottelua Laivastonsinisissä. 19713 minuuttia kentällä AC Oulun pelipaita päällä, kausien 2006, 2007 ja 2010-2015 välillä. Usea vasemmalla jalalla alustettu Laivastonsininen hyökkäys.

 

”Hietsun” AC Oulu-taival alkoi ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan 4.5.2006. Tulevana lauantaina, lähes vuosikymmen myöhemmin, Janne Hietanen pelaa mahdollisesti uransa viimeisen ottelun lauantaina JJK:ta vastaan. Jos näin on, vastustaja on sopiva, sillä niin ikään myös erään toisen seuralegendan (Mika Nurmela) ura päättyi otteluun JJK:ta vastaan.

 

”Hietsu” on iskenyt AC Oulu-urallaan tähän mennessä 22 maalia, joista ensimmäisen hän iski KPV:tä vastaan rangaistuspotkusta 26.7.2006 0-4 AC Oulun voittoon päättyneessä ottelussa. Viimeisin oli voittomaali kuluvalla kaudella 18.7 pelatussa ottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan.

 

Hietanen ei ole vielä tehnyt päätöksiä ensi kauden suhteen, joten voi olla mahdollista, että Hietsu nähdään viimeistä kertaa koskaan AC Oulun pelipaita päällä viheriöillä. Kaikki AC Oulu-henkiset varmasti toivovat että näin ei ole ja että ensi kaudella Oulussa päästäisiin ihastelemaan toppariparia Janne Hietanen – Markus Heikkinen.

ACOTV

Otteluennakko
Otteluennakko