Ennakko Edustus

AC Oulu ja TPS kohtaavat kauden viimeisessä kotiottelussa Raatin stadionilla lauantaina kello 15.00. Ottelussa on valtavat panokset, sillä voitolla voittava joukkue on jo hyvin lähellä vähintään Veikkausliigan karsintapaikkaa.

Ennakkoasetelmat

sieppaa

Ykkösen kärkijoukkueet AC Oulu, TPS ja JJK ovat jo pitkään aikaan hallinneet Ykkösen kolmea ensimmäistä sijoitusta. Ainoastaan joukon vetäjä on vaihtunut. Kesällä kärjessä majaili pitkään AC Oulu, välissä TPS, mutta nyt loppukaudella JJK. 

AC Oulu on siinä mielessä hyvissä asetelmissa, että kaikki on vielä omissa käsissä. Mikäli Laivastonsiniset voittavat molemmat ottelut, ensin TPS:n kotona ja sen jälkeen JJK:n vieraissa, nousee oululaiset kauden päätteeksi Veikkausliigaan. 

AC Oulu

– Meillä oli nyt ensimmäinen tauko tällä kaudella. Pidettiin aluksi joukkueen kanssa viisi päivää lomaa, jonka päälle olemme kerinneet vielä treenata oikein huolella. Meillä on alla erittäin hyvä valmistautuminen, koska olemme voineet harjoitteilla kunnolla, ja joka jätkä on painanut 100 lasissa treeneissä, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Joukkueen terveystilanne on hyvä. AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat ainoastaan Antti Peura, Petteri Pietola sekä Cephas Doku. Laivastonsinisten ja koko Ykkösen paras maalintekijä Aristote Mboma antoi viime kotiottelussa myrskyvaroituksen turkulaisjoukkueelle. Yhteensä 17 osumaa tällä kaudella viimeistellyt ”Totti”, iski kaksi maalia EIF:n verkkoon. Keskikentän johtohahmon David Ramadingaye on ollut totuttuun tapaan joukkueen rangaistupotkuspesialisti, mutta viime otteluissa loukkaantumiset ovat vaivanneet ”Seppoa”. Toivotaan että mies nähdään kentällä lauantain ratkaisuottelussa.

– Hyvillä mielin lähdetään kohti lauantaita. Näiden pelien takia sitä jalkapalloa pelaa, kun on katsomo täynnä ja pelissä aidosti panosta. Tepsi kaadetaan toteuttamalla sitä pelisuunnitelmaa mikä on laadittu ja tekemällä pienet asiat paremmin kuin vastustaja, kertoo AC Oulun puolustaja Iiro Vandell.

Kahden edellisen herran lisäksi kentältä kannattaa mahdollisuuksien mukaan bongata myös brasilialainen Jair, joka jaksaa raataa Laivastonsinisten keskikentän pohjalla. Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Pekka Welling on myös tehnyt läpimurron pelaavaan kokoonpanoon. Alkukaudella varusmiespalveluksessa ollut oululaishyökkääjä on ns. tikissä, sillä mies on viime otteluissa tehnyt tuhojaan vastustajan hyökkäyspäässä. 

– Lähdetään pelaamaan kauden parhainta peliä, sillä meillä on jäänyt erittäin paljon hampaankoloon tämän kauden edellisistä TPS-kohtaamisista. Joukkueessa on ollut tavallista enemmän virinää tällä viikolla. Itselläni on myös henkilökohtaisesti suuri halu voittaa TPS, koska en ole aikaisemmin heitä voittanut. Turku on lisäksi kaupunki, joka herättää minussa eniten tunteita Ykkösen kaupungeista. Meillä on vahva usko omaan tekemiseen, päättää Ojanen. 

AC Oulun edelliset ottelut ovat olleet vuoristoratamaisia. On ollut paljon positiivista, mutta valitettavasti myös negatiivista. Viimeisestä viidestä ottelusta Laivastonsiniset ovat napanneet voiton, kolme tasapeliä sekä yhden kerran hävinneet. Viime ottelussa Ekenäs IF kaatui lukemin 4-1. Voitto tuli varmasti oikeaan aikaan ajatellen pelaajien itseluottamusta. Laivastonsiniset eivät siis ole kertaakaan historiansa aikana voittaneet Turun Palloseuraa. Tällä kaudelle edelliset kohtaamiset päättyivät Oulussa katkeraan 0-1 häviöön ja Kaarinassa pelattu vierasottelu 3-1 häviöön. Lauantaina on siis aika tehdä historiaa ja voittaa TPS. 

TPS

AC Oulua tasan 80 vuotta vanhempi Turun Palloseura on perinteinen suomalainen yleisseura. Ykkösessä turkulaisjoukkue on pelannut nyt kaudesta 2015 lähtien. Sitä ennen TPS pelasi Veikkausliigassa useamman vuoden. Tällä kaudella turkulaiset lähtivät sarjaan yhtenä ennakkosuosikkina. 

Joukkue on kasattu muutamasta kokeneesta pelaajasta, kuten hyökkääjä Mikko Hyyrynen, laitapuolustaja Sami Rähmönen sekä keskikenttäpelaaja Jani Virtanen. Loput pelaajat ovat suurimmaksi osaksi alueen omaa juniorituotantoa. Etunenässä toppari Miro Tenho ja hyökkääjä Ilari Mettälä

Viidestä viimeisestä ottelusta TPS on voittanut kaksi, pelannnut kaksi kertaa tasan ja hävinnyt kerran. Edellisessä ottelussa pari viikkoa sitten turkulaiset murskasivat sarjajumo FC Jazzin tylyin lukemin 6-0. 

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta!

raatti_aluekuva-01

  • Pääkatsomon ennakkolippujen myynti päättyy Urheilukauppa.eu:ssa perjantaina klo 18.00, tämän jälkeen pääkatsomoon myydään lippuja vain portilla, mikäli niitä on jäljellä.
  • Aurinkokatsomon ennakkolippuja myydään normaaliin tapaan myös lauantaina.
  • Tule ajoissa! Porteilla turvatarkastukset, jotka vievät aikaa.
  • Vältä omaa autoa! Raatin paikoituskapasiteetti on erittäin rajallinen.
  • Varaa käteistä, se on nopein tapa! Osalla palvelupisteistä myös korttimaksumahdollisuus.
  • Uusia palvelupisteitä. Pääkatsomon käytävällä kioski ja pizzabaari myös pohjoispäädyssä. Anniskelualue myös pohjoisella ylätasanteella. Konttiaukiolla uutuutena kalaravintola. Aurinkokatsomossa lisäkioski ja laajennettu anniskelualue.
  • Ramirentin ja Mäki-Tammelan pisteellä (konttiaukio) voit käydä katsomassa ottelua 20 metrin korkeudelta.
  • Pue lämpimästi ja laivastonsinistä ja kannusta kotijoukkue voittoon.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko