Ennakko Edustus

Oululaisjoukkueet AC Oulu ja OPS iskevät yhteen kauden ensimmäisessä paikallisottelussa kuluvan viikon perjantaina. OPS:n isännöimä ottelu käynnistyy Raatin stadionilla klo 18:30.

AC Oulu ja OPS ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kuusi kertaa AC Oulun ollen selvästi niskan päällä. Joukkueiden välisissä otteluissa AC Oulu on voittanut neljä kertaa ja kahdesti ottelu on päättynyt tasan. AC Oulu on onnistunut maalinteossa kolmetoista kertaa ja verkko on heilunut omassa päässä viisi kertaa. Nykypelaajista Mika Nurmela on tehnyt kohtaamisissa kaksi maalia ja syöttänyt kuusi. Dritan Stafsula, Tuure Siira, Joni Mäkelä ja Lassi Nurmos ovat onnistuneet kerran. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Ykkösessä kesäkuussa 2011, jolloin AC Oulu voitti 1-0.

Tilastoihin ei ole kuitenkaan katsominen, vaan jokainen ottelu ratkaistaan omana taistelunaan. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vähintään kohtalaisesti – AC Oulu on kerännyt viidestä ottelusta kymmenen pistettä OPS:n seitsemää vastaan. Molemmilla joukkueilla riittää taatusti haluja napata kaupungin herruus tilapäisesti hallintaansa ennen heinäkuussa pelattavaa seuraavaa näytöstä.

– Nämä pelit ovat tottakai erityislaatuisia. Tilastoilla ja sarjasijoituksilla ei ole mitään merkitystä, vaan molemmat haluavat voittaa tämän ottelun. Meidän täytyy yhä parantaa pelaamista ja olla nimenomaan joukkueena parempi ja näyttää se kilometrin päähän. OPS vilisee hyviä, nopeita ja taitavia yksilöitä, joiden kanssa täytyy olla hereillä. Uskon myös, että kotietu on monestakin syystä vahvasti meidän puolella, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pohjustaa.

Seuraa heitä AC Oulu:
#10 Matias Ojala – Suurlupaus on vastannut alkukaudella odotuksiin; kolme tehtyä maalia ja erittäin hyviä otteita kentällä.
#21 Aapo Heikkilä – HauPasta siirtynyt vauhtikone on ollut jatkuvasti vaarallinen ja ihastuttanut kotiyleisön.
#18 Tashan Adeyinka – Hyökkääjäkolossi palaa pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon. Uhkuu näyttöhaluja.

Seuraa heitä OPS:
#11 Cornelius Stewart – Tuulen nopea laitahyökkääjä on erityisen vaarallinen vastahyökkäyksissä.
#21 Jibrin Augustine – Vahva toppari johtaa OPS:n alakertaa.
#2 – Juhani Koponen – Maalivahti, joka on pitänyt joukkuettaan useassa ottelussa pystyssä ja on suurin syy OPS:n seitsemälle sarjapisteelle.

AC Oulu koki viime ottelussa pahan menetyksen Joni Mäkelän loukattua polvensa. Tänään keskiviikkona leikattu polvivamma pitää oululaishyökkääjän sivussa arviolta kahden kuukauden ajan. Mäkelän lisäksi Sami Hyvärinen jatkaa sairastuvalla. Tashan Adeyinkan pelikiellon päätyttyä muita poissaolijoita ei AC Oulun riveistä löydy.

AC Oulun kannattajaryhmä Sinitähdet kokoontuu Linnansaareen klo 15:30, josta se marssii aurinkokatsomon puolelle klo 18:00. Sinitähtien joukkoon voi vapaasti liittyä tunnustamaan väriä ja virittäytymään tunnelmaan.

OPS – AC Oulu
31.5. klo 18:30
Raatin stadionilla

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko