Ennakko Edustus

Keskiviikkona se vihdoin on. AC Oulun järjestämä Oulun paikalliskamppailu eli Oulun Derby. Samaan aikaan Laivastonsiniset tiedottavat uudesta lainapelaajasta. Aleksis Lehtonen, 19, liittyy neljän ottelun lainasopimuksella AC Ouluun Tampereen Ilveksestä.

Keskiviikkona pelattava Oulun Derby on järjestyksessään 10. paikalliskamppailu, jossa joukkueet kohtaavat Ykkösen ottelun merkeissä. Kaksi kertaa joukkueet ovat kohdanneet tämän lisäksi Suomen Cupissa. Virallisten otteluiden saldo 11:stä ottelusta näyttää Laivastonsinisten hyväksi 6-4-1.

AC Oulun laitapelaaja Juuso Kemppainen on pelannut urallaan myös paikallisvastustajan riveissä. Joukkuekavereilta tulee aika-ajoin kuittia OPS-vuosista.

-Ilmeisesti OPS:ssa vietetyt vuodet näkyvät jossain tekemisessä minussa. Kaikenlaista pientä kuulee sillointällöin. Tosin läpät alkavat jo kulua, joten pelikavereille semmosta viestiä että keksikää uusia!

-Kotiderby on ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Iso oululainen urheilutapahtuma, joissa on aina ollut täysin omanlaisensa tunnelma. Hieno ottelu tulossa,kertoo Kemppainen.

Päävalmentaja Rauno Ojanen on myös mielissään vihdoin koittavasta paikalliskamppailusta.

-Derbyjä ei ole ollut moneen vuoteen Oulussa. OPS:n kanssa meillä on tietynlainen isoveli-pikkuveli asetelma. Tämä on todella iso ottelu OPS:lle, meillä kuitenkin pelilliset päävastustajat ovat tässä sarjassa ovat KPV, Honka ja TPS.

-Kauden ensimmäinen derby oli suuri pettymys tunnelmaltaan. OPS:n kotiottelussa oli se 900 katsojaa, joten ei se derbyltä tuntunut. Syy siihen miksi katsojat eivät käy OPS:n peleissä, on se että kyseessä on valitettavasti tälläinen yhden miehen liikeyritys. Me ollaan kuitenkin koko kaupungin seura, koska edustamme Tervareita, OTP:ta, OLS:aa sekä alkuperäistä OPS:aa. Olen ylpeä siitä kuinka iso yhteisö AC Oulun takana on, kertoo Ojanen.

Juuso Kemppainen odottaa latautunutta derbyä.

-OPS on kerännyt kiitettävän määrän pisteitä tälläkaudella ja se ei ole sattumaa. Hyvä joukkue ja hyvä mittari jälleen meille.Joukkueen eteen taisteleminen, halu voittaa, kovuus. Nuo ovat asioita jotka ovat isossa roolissa huomenna. Siihen päälle palloralli päälle niin voittomme ei ole uhattuna, kertoo ”Juse”.

Päävalmentaja Ojanen tietää miten OPS kaatuu.

– Pelaamme omalla tyyllillämme. Täytyy olla erittäin kärsivällinen pallon kanssa ja väsyttää vastustaja. Syöttelyn avulla pääsemme murtautumaan vastustajan puolustuksen läpi. OPS tulee suoraviivaisesti päälle, joten siinä täytyy olla alusta asti hereillä, päättää Ojanen.

Aleksis Lehtonen lainalle AC Ouluun

Tampereen Ilveksen sopimuspelaaja Aleksis Lehtonen, 19, liittyy Oulun Derbyn alla Laivastonsinisten miehistöön lainasopimuksella. Sopimus kestää 6.8. asti, joten Lehtonen pelaa AC Oulussa todennäköisesti neljässä ottelussa. Hyökkäyspäässä viihtyvä nuorukainen on pelannut Suomen nuorten maajoukkueissa. Lehtonen pelaa AC Oulun kokoonpanossa numerolla 11.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko