Ennakko Edustus

AC Oulu vietti keskikesän juhlaa iloisissa merkeissä, kun se tiputti torstaina VPS:n Suomen Cupista huikean jännitysnäytelmän jälkeen rangaistuslaukauskilpailussa. Pitkään joukkue ei ehtinyt lomailemaan, sillä Ricardo Duarten suojatit palasivat harjoituksiin sunnuntaina.

Kotijoukkue SJK on pelannut Veikkausliigassa todella vahvan alkukauden. Se majailee tällä hetkellä sarjataulukossa toisella sijalla, mutta se on vain pisteen päässä sarjakärki Kuopion Palloseurasta – tosin SJK on pelannut peräti kaksi ottelua kuopiolaisia vähemmän. Seinäjokiset ovat siis pistekeskiarvolla mitattuna kärkijoukkue. Viidestä edellisestä ottelusta se on voittanut neljä ja pelannut kerran tasapelin HJK:n vieraana.

AC Oulu on sarjassa sijalla neljä. Piste-eroa joukkueiden välillä ennen tiistain ottelua on yhdeksän, mutta oululaiset ovat ehtineet pelata yhden ottelun enemmän. Mikäli Laivastonsiniset haluavat pysyä kärkikolmikon kannassa, on tiistain kamppailu OmaSp Stadionilla erittäin tärkeä – pisteitä olisi nimittäin saatava. AC Oululla on tältä kaudelta hyviä muistoja Seinäjoelta, sillä se tiputti seinäjokiset Suomen Cupista toukokuun puolivälissä upean esityksen jälkeen lukemin 1-4. Huhtikuun lopussa SJK kävi puolestaan Raatissa näyttämässä kaapin paikan 0-3-lukemilla. Myös historian saatossa joukkueet ovat mittelöineet todella tasaväkisesti – SJK:n voittosarake näyttää numeroa 7, AC Oulun puolestaan 6 ja 3 kertaa pisteet ovat menneet jakoon.

SJK:n tehomiehenä kuluvalla kaudella on häärinyt nigaragualaishyökkääjä Jose Moreno. Sähäkkä pelimies on paukuttanut kuusi maalia. Oululaisittain mielenkiintoisin pelaaja löytyy puolustuslinjasta, sillä OLS-kasvatti Ville Tikkanen on pelannut erittäin vahvan alkukauden topparin tontilla.

AC Oulu ja SJK ovat yhteistuumin päättäneet tällä kaudella myydä pääsyliput vierasotteluihin omassa verkkokaupassaan. Tiistain peliin liput löydät siis täältä.

SJK on pistekeskiarvollaan sarjan kärjessä. Maaliero 15-3 kertoo kaiken oleellisen. Joukkue on pystynyt luomaan maalipaikkoja ja maaleja erikoistilanteista ja keskityksistä, mutta se on pystynyt osumaan myös pelaamalla palloa suoraviivaisesti linjan taakse. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja SJK on pystynyt voittamaan monta ottelua lisäajan maalilla. Lisäksi se on pystynyt voittamaan myös vähän huonommalla pelillä. Puolustussuuntaan SJK on ollut kompakti ja erityisesti joukkueen alakerta on ollut vahva.

AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Jokainen joukkue häviää joskus ja me olemme viimeinen, joka on kyennyt heidät voittamaan. Suomen Cupissa voitimme Seinäjoella 4-1 ottelun, jossa oli runsaasti maalipaikkoja. SJK myös kierrätti ottelussa lähes koko joukkuetta. Mutta me olimme myös hyviä ja tehokkaita. Sitä meiltä vaaditaan myös tiistaina, jos haluamme pärjätä. Joukkue on valmis tekemään kaikkensa pisteiden eteen.

Ojanen alleviivaa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko