Ennakko Edustus

PS Kemi isännöi AC Oulua Suomen Cupin A-lohkon viimeisen kierroksen ottelussa. Tiukka kamppailu jatkopaikasta alkaa Kemin Arina Areenalla lauantaina klo 14.00. Samalla AC Oulu tiedottaa, että joukkueessa koeajalla ollut Junior Tangko ei tule jatkamaan joukkueessa.

Lohkon kärjessä painelee KuPS, jolla on neljästä ottelusta puhtaasti 12 pistettä. Toisena majailee RoPS seitsemällä ja kolmantena AC Oulu niin ikään seitsemällä pisteellä. PS Kemi on jo ulkona jatkopeleistä neljällä pisteellä.

KuPS ja RoPS kohtaavat viimeisellä kierroksella. Mikäli AC Oulu voittaa oman ottelunsa ja RoPS ei voita, on laivastonsiniset varmasti jatkossa. Mikäli AC Oulu ja RoPS voittavat omat ottelunsa, on RoPS vahvoilla paremman maalieronsa turvin. Kymmenellä pisteellä on mahdollisuus päästä jatkoon myös lohkon kolmantena, mutta siinä tapauksessa mennään vertailuihin muiden lohkokolmosten kanssa.

PS Kemin ja AC Oulu kohtaamiset ovat perinteisesti olleet varsin kiihkeitä – niin kentällä kuin katsomossa. AC Oulun kannattajia matkaa Kemiin bussilastillinen, joten tälläkään kertaa tunnelmalta ei tulla välttymään.

Kommentit

– On mukava päästä mittamaan Veikkausliigajoukkueen taso suhteessa meihin. Hommia on painettu tämäkin viikko, sillä pidimme lomaa poikkeuksellisesti viikolla yhdeksän. Huolia ja repaleisuutta treeniviikkoon on tuonut joukkueessa kiertänyt flunssa-aalto, joten kokoonpanotilanne on vielä auki – katsotaan pelipäivän aamuna ketkä ovat pelikuntoisia. Jatkopaikkaa me luonnollisesti Kemistä lähdetään hakemaan ja voitolla se on aika lähellä, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

 

– Junior ei siis tule jatkamaan meillä sopimuspelaajana. Hänellä oli koeaika helmikuun loppuun ja teimme tälläisen päätöksen – ulkomaalaispelaajien täytyy olla selkeitä vahvistuksia, Lähderinne avaa.