fbpx
Ravintola Pekuri Temrex Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Moku Allin matala

Iso haaste keskiviikkona – AC Oulu matkustaa piristyneen VPS:n vieraaksi

15.9.2020 18:12 Ennakko

 

AC Oulu kohtaa keskiviikkona Ykkösen ottelussa Vaasan Elisa stadionilla kolmen ottelun voittoputkessa seilaavan Vaasan Palloseuran. Ottelu vihelletään käyntiin klo 18.30 alkaen. Kisastudio viritetään Oulussa Wingerin tiloihin.AC Oulun vahvuus koko kauden ajan on ollut tiivis joukkuepeli etenkin puolustussuuntaan (Kuva: Elias Mustonen)

 

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta Ykköseen tippunut Vaasan Palloseura on perinteitä pursuava suomalainen jalkapalloseura. Viime vuodet ovat olleet Vaasassa värikkäitä, sillä kannattajat ovat saaneet nähdä menestystä kotimaan kentillä, europelejä, uuden uljaan stadionin rakentumisen, mutta myös pettymyksiä.

 

Kuluvalle kaudelle VPS lähti yhtenä sarjan ennakkosuosikeista. Christian Sundin valmentama joukkue ei onnistunut alkukauden aikana vakiinnuttamaan peliään voitokkaaksi - suoritustaso pelien välillä ailahteli liikaa ja pisteitä jäi matkan varrelle. Viime aikoina raitapaitojen peli on sujunut kuitenkin voitokkaasti. Se seilaakin tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, kun Gnistan, EIF ja MYPA ovat saaneet poistua otteluista tappio niskassaan.

 

Historian saatossa AC Oulu ja VPS ovat kohdanneet virallisissa sarjaotteluissa 11 kertaa. Voitot ovat vaasalaisille 5-2, mutta oululaiset eivät ole onnistuneet vielä koskaan hakemaan Vaasasta täyttä pistepottia. Keskiviikkona siihen on seuraava mahdollisuus.

 

AC Oulun kausi on ollut mainio. Viime kierroksen loppuminuuttien takaiskusta huolimatta, Laivastonsiniset johtavat sarjaa 13 pelatun ottelun jälkeen ilman tappioita. Tasaista sarjan kärkipäässä kuitenkin on, sillä KTP ja FF Jaro vaanivat vain muutaman pisteen päässä. Tärkeää on kuitenkin edetä peli kerrallaan - sarjan päätyttyä  22 ottelun jälkeen parhaat ovat taatusti selvillä.

ENNAKKOKOMMENTIT

- Lähdetään positiivisella mielellä hienolle jalkapallostadionille pelaamaan hienoa seuraa vastaan. Tavoitteena on AC Oulun historian ensimmäinen voitto Vepsun kotikentällä. Helppoja otteluita ei ole olemassakaan loppukauden aikana, mutta kovasti piristynyt VPS on kova haaste. Meidän täytyy näyttää niitä aseita, joilla sarjan piikkipaikka on kauden mittaa ansaittu. Sellaista tietynlaista heittäytymistä peliin, mutta sovittujen asioiden tekemistä haluan nähdä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

KOKOONPANOTILANNE

SJK-pelin flunssan vuoksi huilannut Miika Koskela ja pelikiellon sovittanut Loorents Hertsi palaavat AC Oulun kokoonpanoon. Sami Karjalainen on ainoa varma poissaolija alaraajavamman vuoksi. 

LISÄTIETOJA

VPS - AC Oulu

Keskiviikkona 16.9. klo 18.30

Elisa stadion

 

Ottelu näytetään suorana Wingerissä (Aleksanterinkatu 21)

LIVESTREAM
ACO TV

Veikkaus
© 2020 AC Oulu.
Veikkausliiga