Ennakko Edustus

OuBusin keula suuntaa kohti Poria perjantaina iltapäivällä, kun AC Oulun karavaani lähtee matkaan. Joukkue yöpyy Porin seudulla ja on valmiina kohtaamaan kotijoukkue MuSa:n lauantaina klo 15.00 alkavassa Ykkösen ottelussa. Oulussa kisastudiota pidetään tuttuun tapaan Wingerissä.

Kotijoukkue MuSa on ollut yksi Ykkösen kauden positiivisista yllättäjistä. Sarjanousija löytyy taulukosta sijalta viisi, vain kaksi pistettä kolmantena olevan FF Jaron perästä. Porilaisten tavaramerkkinä koko kaudella on ollut erittäin maalirikkaat ottelut, sillä MuSa:n otteluissa verkko on heilunut peräti 88 kertaa. Vertailun vuoksi, AC Oulun otteluissa maaleja on nähty 49 kappaletta, joten ero on melkoinen.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kaksi kertaa. Keväällä Porissa kotijoukkue oli erittäin haastavissa olosuhteissa parempi lukemin 1-0. Ottelun nähneet muistanevat AC Oulun maalipaikat, mutta edes viidestä metristä palloa ei saatu tyhjään maaliin. Oulussa pelattu ottelu heinäkuussa päättyi porilaisille 2-1-lukemin.

Lauantaina pelataan erityisesti AC Oulun kannalta tärkeistä pisteistä, sillä taistelu sarjapaikasta AC Oulun, AC Kajaanin, TPV:n ja MYPA:n välillä käy kiivaana.

Kommentit

– Treeneissä on edelleen ollut yksi silmäpari lisää valmennuksessa, kun Mako on ollut tiiviimmin mukana ja hän on myös reissun päällä joukkueen kanssa. Vastustajan iskukyky on hyvin tiedossa. Heidän peleissään on tullut paljon tilanteenvaihtoja ja verkko on heilunut molemmissa päädyissä koko kauden. Meillä on vastassa siis iso haaste, mutta tietysti täyttä pistepottia lähdetään hakemaan – siinä voidaan onnistua, jos jatketaan TPS-pelissä nähtyä tiivistä puolustuspelaamista. Omat paikat täytyy käyttää sitten toisessa päässä hyväksi, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen summaa.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta on varmuudella sivussa pienestä alaraajavammasta kärsivä Jere Aallikko. TPS-ottelussa pelikiellon vuoksi huilanneet Venicio Ferreira ja Fugo Segawa palaavat kokoonpanoon.