Ennakko Edustus

AC Oulun ja koko Ykkösen sarjakausi mallia 2019 laitetaan pakettiin sunnuntaina. AC Oulu matkustaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi.

AC Oulun kausi on ollut, kuten tiedetään, erittäin vaikea. Sarjapaikka kuitenkin varmistui kaksi kierrosta sitten kotiottelussa MYPA:a vastaan. Edellisessä ottelussa Laivastonsiniset kukisti FF Jaron Raatissa vakuuttavasti lukemin 4-1.

EIF:n kausi ei ole sekään ollut ruusuilla tanssimista. Tammisaaressa, kuten Oulussakin nähtiin kauden aikana valmentajan vaihto. 26 ottelun aikana vihreäpaidat ovat keränneet 29 pistettä, joka on yhden pisteen enemmän kuin AC Oululla. Sunnuntaina panokset ovat siinä, kumpi joukkueista on sarjassa sijalla 6 ja kumpi sijalla 7.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kaksi kertaa – Tammisaaressa pelattu ottelu päättyi AC Oulu 3-0-voittoon Juho Mäkelän hattutempun siivittämänä. EIF kävi tasoittamassa puntit Raatissa, hakemalla 2-1-vierasvoiton. Myös tuossa ottelussa AC Oulun maalista vastasi Mäkelä, joka on siis tehnyt EIF verkkoon kuluvalla kaudella peräti neljä maalia.

Kommentit

– Meillä on todella pitkä lista poissaoloja, joten näemme varmasti uusia debytantteja joukkueessa. Maaottelutauolla pidimme pienen tauon, jonka jälkeen on harjoiteltu hyvin ja ei me kyllä Tammisaareen asti jakseta lähtä muuta kuin taistelemaan voitosta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat siis sivussa pelikieltoa kärsivä Loorents Hertsi, sekä erilaisista loukkaantumista kärsivät Jere Aallikko, Venicio Ferreira, Felix Orishani ja Fugo Segawa. Lisäksi Lasse Ikonen ei matkusta joukkueen mukana muista syistä. Kokoonpanoon uusina miehinä nousevat ainakin farmiseura OLS:sta Lasse Pentti ja Christian Bohui.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko