Ravintola Pekuri Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Moku Allin matala Go On Oulu OMP Group Lähitapiola Craft Temrex

Ihkun otteluennakko: AC Oululla tiukka paikka Tammisaaressa

15.6.2019 17:18 Ennakko

 

AC Oulu kohtaa sunnuntaina vieraskentällä Tammisaaressa EIF:n. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18.30.Edellisessä ottelussa Jaro-puolustusta haastanut Aapo Heikkilä on sivussa sunnuntaina (Kuva: Elias Mustonen)

 

Ottelu on molemmille kauden yhdeksäs eli ensimmäisen kierroksen päättävä kohtaaminen - sunnuntain jälkeen kaikki joukkueen ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Tämän jälkeen edessä on vielä kaksi täyttä kierrosta eli 18 ottelua.

 

Ykkösen piikkipaikalla vakuuttavaa menoa on esittänyt FC Haka. Se voitti kotikentällä kierroksen avanneessa ottelussa MYPA:n lukemin 2-0. Valkeakoskilaiset ovat keränneet ensimmäisen kierroksen aikana yhteensä 23 pistettä. Toisena tulee TPS, jonka saldo on 19 pistettä - se hävisi yllättäen kotikentällä MuSa:lle perjantai-illan ottelussa. Kolmantena sarjassa on AC Oulu, jolla on kahdeksan ottelun jälkeen kasassa 12 pistettä. Voitto sunnuntaina nostaisi oululaiset 15 pisteeseen, mutta peli täytyy saada kuntoon.

 

AC Oulu keräsi ensimmäisestä neljästä ottelusta kymmenen pistettä, edeten tasatahtiin Hakan ja TPS:n kanssa - viimeiset neljä peliä ovat olleet todella vaikeita ja kasassa on vain kaksi tasapelipistettä ja etenkin maalinteko on tuottanut todella harmaita hiuksia. Toisaalta omissa on koko kaudella soinut uskomattomasti vasta kaksi kertaa. Jos koko joukkueen puolustuspelin taso säilyy ja hyökkäyspeliin löydetään uusia viritelmiä, on AC Oululla hyvät edellytykset sunnuntaina täyteen pistepottiin.

 

Kotijoukkue EIF on kerännyt kahdeksaan peliin 10 pistettä ja se löytyy sarjataulukosta sijalta 6. Taulukossa on tasaista, sillä viisi joukkuetta mahtuu kahden pisteen sisään. EIF peleissä on nähty ainakin maaleja, sillä se on tehnyt itse 15 osumaa, mutta vastapainoksi omissa on kolissut 13 kertaa.

ENNAKKOKOMMENTIT

- Pelilliset kehityskohteet ovat selkeitä. Murtautuminen ja erityisesti viimeistely on saatava laadukkaammaksi. Myös pelaajien liikkuminen pallottomassa ja pallollisessa vaiheessa on saatava laadukkaammaksi, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne teroittaa.

KOKOONPANOTILANNE

Kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi Aleksi Gullsten, Aapo Heikkilä, Venicio Ferreira ja Driton Shala. David Ramadingaye ja Tommi Lindholm tekevät puolestaan paluun.

LISÄTIETOJA

EIF - AC Oulu

Sunnuntaina 16.6. klo 18.30
Tammisaari

 

Ottelu näytetään Wingerissä (Aleksanterinkatu 21) klo 18.00 alkaen.

LIVESTREAM

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga