Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa sunnuntaina vieraskentällä Tammisaaressa EIF:n. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18.30.

Ottelu on molemmille kauden yhdeksäs eli ensimmäisen kierroksen päättävä kohtaaminen – sunnuntain jälkeen kaikki joukkueen ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Tämän jälkeen edessä on vielä kaksi täyttä kierrosta eli 18 ottelua.

Ykkösen piikkipaikalla vakuuttavaa menoa on esittänyt FC Haka. Se voitti kotikentällä kierroksen avanneessa ottelussa MYPA:n lukemin 2-0. Valkeakoskilaiset ovat keränneet ensimmäisen kierroksen aikana yhteensä 23 pistettä. Toisena tulee TPS, jonka saldo on 19 pistettä – se hävisi yllättäen kotikentällä MuSa:lle perjantai-illan ottelussa. Kolmantena sarjassa on AC Oulu, jolla on kahdeksan ottelun jälkeen kasassa 12 pistettä. Voitto sunnuntaina nostaisi oululaiset 15 pisteeseen, mutta peli täytyy saada kuntoon.

AC Oulu keräsi ensimmäisestä neljästä ottelusta kymmenen pistettä, edeten tasatahtiin Hakan ja TPS:n kanssa – viimeiset neljä peliä ovat olleet todella vaikeita ja kasassa on vain kaksi tasapelipistettä ja etenkin maalinteko on tuottanut todella harmaita hiuksia. Toisaalta omissa on koko kaudella soinut uskomattomasti vasta kaksi kertaa. Jos koko joukkueen puolustuspelin taso säilyy ja hyökkäyspeliin löydetään uusia viritelmiä, on AC Oululla hyvät edellytykset sunnuntaina täyteen pistepottiin.

Kotijoukkue EIF on kerännyt kahdeksaan peliin 10 pistettä ja se löytyy sarjataulukosta sijalta 6. Taulukossa on tasaista, sillä viisi joukkuetta mahtuu kahden pisteen sisään. EIF peleissä on nähty ainakin maaleja, sillä se on tehnyt itse 15 osumaa, mutta vastapainoksi omissa on kolissut 13 kertaa.

Kommentit

– Pelilliset kehityskohteet ovat selkeitä. Murtautuminen ja erityisesti viimeistely on saatava laadukkaammaksi. Myös pelaajien liikkuminen pallottomassa ja pallollisessa vaiheessa on saatava laadukkaammaksi, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne teroittaa.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi Aleksi Gullsten, Aapo Heikkilä, Venicio Ferreira ja Driton Shala. David Ramadingaye ja Tommi Lindholm tekevät puolestaan paluun.