Ennakko Edustus

AC Oulu lähtee katkaisemaan voitottomien otteluiden pitkää putkea MyPan vieraana lauantaina. Taistelu tärkeistä pisteistä Kymenlaakson Sähkö stadionilla alkaa klo 17.00.

AC Oulu on kokenut tällä kaudella monta kirvelevää tappiota. Laivastonsinisten kaikki häviöt (7 kappaletta) ovat tulleet maalin erolla. Edellinen koettiin keskiviikkona Pietarsaaressa, jossa FF Jaro oli parempi 4-3-lukemin.

AC Oulu on valunut sarjataulukossa sijalle 6. Lauantain vastustaja MyPa on sarjassa viimeisenä ja eroa joukkueiden välillä on seitsemän pistettä. Oululaisten kannalta tilanne on se, että lähemmäs peräpäätä ei haluta valua – toisaalta juuri kotikentällä myllykoskilaiset ovat taatusti parhaimmillaan.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuun alussa Raatissa. Tällöin pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen. Ottelussa molemmilla oli paikkansa ratkaista, mutta viimeistelyt huippupaikoista jäivät torsoiksi.

Lauantain kotijoukkue muistetaan takavuosien kestomenestyjänä, mutta talousvaikeuksien jälkeen uutta nousua tekevä MyPa pelaa pitkästä aikaa valtakunnan sarjatasoilla. Joukkueen kausi on ollut tähän saakka haastava ja nuori porukka miehittää toistaiseksi sarjassa peräpäätä. Joukkueella on voimassa oleva yhteistyösopimus Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n kanssa ja pelaajaliikennettä onkin ollut nähtävissä.

Kommentit

– Kovan viikon toinen peli edessä mutta näitä varten on talvi reenattu niin kaikki varmasti jaksaa. Eiköhän sieltä muutamat tuoreet jalat saada myös mukaan. Vaikeaa on ollu mutta voittamisen tunnetta lähdetään metsästämään, se potkii kaikkia eteenpäin, AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos valaa uskoa omiin. 

Kokoonpanotilanne

Alberto Alvarado Morin palaa kokoonpanoon kuumeen jäljiltä. David Ramandingaye huilaa korttitilin täyttymisen vuoksi.