Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa sunnuntaina kotikentällä MyPa:n klo 18.30 alkavassa Ykkösen ottelussa. Kaksi 1-0-tappiota peräkkäin kärsineellä kotijoukkueella on kasvojen pesun paikka.

AC Oulu saalisti neljästä ensimmäisestä ottelusta kymmenen pistettä kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Kaksi viimeisintä ottelua ovat päättyneet TPS:lle ja MuSa:lle 1-0 ja pisteitä ei ole Laivastonsinisten sarakkeeseen lisätty. Vaikka molemmissa otteluissa on ollut runsaasti parannettavaa, on AC Oulu luonut tarpeeksi paikkoja jopa voittoihin asti – viimeistely on ontunut kuitenkin pahemman kerran. Kahdesta takaiskusta huolimatta, puolustus on toiminut vähintäänkin kohtuullisesti, mutta siinäkin on tietysti parannettavaa.

Vierasjoukkue MyPa on legendaarinen suomalainen jalkapalloseura, joka muistetaan pääsarjasta 24 vuoden ajalta. Seuran palkintokaapista löytyy yksi Suomen Mestaruus ja kolme Suomen Cupin voittoa. MyPa ajautui taloudellisiin vaikeuksiin 2010-luvulla ja lopulta kaudelle 2015 siltä evättiin liigalisenssi ja seura päätyi konkurssiin. Uuden yhdistyksen turvin, se on tehnyt nousua aina Kolmosen ja Kakkosen kautta täksi kaudeksi Ykköseen saakka.

Seurat ovat kohdanneet aikoinaan virallisissa merkeissä kuusi kertaa, joista MyPa on voittanut kaksi ja neljästi on päädytty tasapeliin. Sunnuntaina AC Oululla olisi siis maukas paikka ottaa ensimmäinen täysi pistepotti.

MyPa aloitti kautensa todella heikosti – neljästä ensimmäisestä ottelusta saldona oli neljä tappiota. Kahdessa edellisessä ottelussa myllykoskilaiset ovat voittaneet MuSa:n ja pelanneet tasapelin KTP:n kanssa, joten joukkueen iskukyky on selvästi nousujohteinen.

Kommentit

– Haavat on nyt nuoltu ja sunnuntaina lähdetään uudella innolla. Jokaisen pelaajan pitää nostaa tasoaan ja sitä kautta homma lähtee varmasti rullaamaan jälleen paremmin. Koko joukkue toivoo ja tarvitsee kannustusta katsomosta, kapteeni Lassi Nurmos kommentoi.

Kokoonpanotilanne

David Ramadingaye on edelleen varmuudella poissa kokoonpanosta. Miehen jalkavaiva ei ole vielä parantunut pelikuntoon.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko