Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa keskiviikkona Porin stadionilla MuSa:n klo 18.30 alkavassa ottelussa. Päällekkäisyyksien vuoksi, vierasottelua ei valitettavasti näytetä Wingerissä.

AC Oululla on nyt takana viisi kamppailua Ykkösen sarjakautta. Joukkue on pelannut tuloksellisesti todella mukavalla tasolla, kun pistekeskiarvo asettuu tasan kahteen ja saldona viidessä ottelussa on kolme voittoa, tasapeli ja yksi tappio. Jälkimmäinen tuli lauantaina, kun TPS vieraili Raatissa.

Ottelussa erinomaisesti ensimmäiset 30 minuuttia pelanneen AC Oulun meno ei kestänyt loppuun saakka, vaan TPS iski johto- ja voittomaalin jo ottelun avauspuolikkaalla, eikä Laivastonsiniset saanut kirivaihdetta silmään ottelun toisella puoliajalla, vaikka ryhmitystäkin muutettiin ja hyökkäysvoimaa lisättiin pelaajavaihtojen kautta.

Päätä ei kuitenkaan AC Oulun ole alkukauden tekemisen valossa painaa pensaaseen, vaikka TPS-ottelu olikin todella vaikea. MuSaa vastaan maalipaikkojen hyödyntäminen on oululaisittain keskeisessä asemassa. Turkulaisiakin vastaan joukkue loi niitä mukavasti, mutta maaleja ei syntynyt.

MuSa ja AC Oulu ovat kohdanneet edellisen kerran maaliskuun alussa Oulussa pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Laivastonsiniset oli Heinäpään hallissa pelatussa kamppailussa parempi numeroin 4–0, eikä sarjanousijasta ainakaan tuolloin ollut AC Oulua haastamaan.

Porilaisjoukkue saattaa kuitenkin olla kotikentällään melko pirullinen vastustaja, sillä se puolustaa todella kurinalaisesti ja antaa pallonhallinnan vastustajalle pyrkien itse iskemään nopeasti vastaan. AC Oulun onkin oltava tarkkana ja huolellinen pallollisessa pelaamisessaan keskiviikkona.

Viisi pistettä viidessä ottelussa ei ole huono suoritus sarjanousija MuSalta ja ennakkokaavailuissa sarjan häntäpäässä nähty joukkue on heti kauden alussa näpäyttänyt arvostelijoitaan. Joukkue on hävinnyt kahdesti, pelannut yhtä monta kertaa tasan ja voittanut kertaalleen.

AC Oulun ja MuSan historian ensimmäinen kamppailu Ykkösessä alkaa keskiviikkona Porin stadionilla kello 18:30. Ottelu on osa #YkkönenTekeeHyvää -kampanjaa, jonka tiimoilta jokainen joukkue järjestää yhden teemaottelun. MuSa kerää tapahtumassaan rahaa Icehearts Satakunta Ry:lle. AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus ”Mako” Heikkinen lahjoitti kampanjan huutokauppaan nimmarin varustetun maajoukkuepaitansa.

Kommentit

– Talven pelin voi unohtaa heti kättelyssä. Tulossa on fyysinen ottelu, jossa nähdään taatusti paljon kaksinkamppailuja. Kentän vuoksi, pallo tulee olemaan normaalia enemmän ilmassa, joten ykkös- ja kakkospallojen sekä erikoistilanteiden merkitys korostuu. Tähän täytyy olla koko joukkueen valmiina, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Kokoonpanotilanne

Sivussa on TPS-ottelussa tällin saanut Alexander Jibrin. David Ramadingayen pelikunto selviää ottelupäivänä. Maalivahti Tommi Lindholmin loukkaantumisen ja Juuso Särkelän vajaan pelikunnon vuoksi, TPS-ottelussa kokoonpanossa nähtiin AC Oulu Akatemian maalivahti Valtteri Tikkanen. Keskiviikkona AC Oulun maalivahtiosastoa täydentää Aati Riihimäki, joka muistetaan viime kaudelta JJK-paidasta. Marttinen on farmiseura OLS:n pelaaja.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko