Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa lauantaina Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Musan Salaman. Ottelun juoni on selvä, sillä kotijoukkue tarvitsee kahden maalin voiton jatkaakseen Suomen Cupissa kuudentoista parhaan joukkoon. Lauantai on todellinen superpäivä Heinäpään jalkapallohallissa, sillä JS Hercules kohtaa ensin klo 12.00 Kaarinan Pojat niin ikään Suomen Cupin ottelussa. AC Oulun ja Musan ottelu vihelletään käyntiin 15.30.

AC Oulu on kohdannut porilaisjoukkueen virallisessa ottelussa ainoastaan yhden kerran aikaisemmin. Viime helmikuussa pelattu Suomen Cupin ottelu päättyi laivastonsinisten 4-1-kotivoittoon. Maaliverkkoja tuolloin heiluttivat Alberto Alvarado Morin ja Aleksi Gullsten – molemmat kaksi kertaa.

Viime kauden päätteeksi samalle sarjatasolle noussut MuSa on ollut talven aikana vahvassa vireessä. Joukkue johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä. Haka on niin ikään seitsemässä pisteessä, mutta valkeakoskilaiset ovat oman urakkansa eli neljä peliä jo tahkonneet. AC Oululla on kolmesta ottelusta neljä pistettä, joten kotijoukkueen voitolla kolme joukkuetta olisi tasapisteissä. Kun lohkosta vain kaksi jatkaa, alkaa vertailu maalierosta – AC Oulu tarvitsee siis kahden maalin voiton mikäli se haluaa kuudentoista joukkoon. Myös 4-3 tai suuremmat yhden maalit voitot kotijoukkueen matemaatikkojen mukaan riittää.

Kommentit

– Tiukka peli tulossa. Viime lauantain peli MyPa:a vastaan oli ihan hyvä, mutta maali jäi puuttumaan. Tällä viikolla on harjoiteltu paljon murtautumisvaihetta ja sen osa-alueen täytyykin kehittyä. MuSa on yhteinen ja vahva joukkue, joten helppoa ei tule olemaan, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Kokoonpanotilanne

Edellisessä ottelussa loukkaantumisen takia huilannut Jere Aallikko on jälleen kunnossa. Maalivahti Tommi Lindholmilla on käsivamma, joka pitää miehen sivussa muutaman viikon ajan. Kokoonpanoon nousee AC Oulun Akatemian maalivahti Valtteri Tikkanen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko