Ennakko Edustus

AC Oulu ja AC Kajaani iskevät yhteen Raatissa tiistaina 25.6. klo 18.30 alkavassa Ykkösen ottelussa. Kotijoukkue lähtee otteluun uuden päävalmentaja Rauno Ojasen johdolla. Joukkueen ainoa tavoite on kääntää kotiottelut voitollisiksi.

AC Oulu vapautti juhannuksena päävalmentaja Mika Lähderinteen tehtävistään. Seuran hallitus katsoi, että esitykset ja tulokset etenkin kotikentällä ovat olleet tavoitteisiin nähden riittämättömät. Uudeksi päävalmentajaksi nostettiin Rauno Ojanen.

Ottelu AC Kajaania vastaan tulee vaihdon jälkeen nopeasti, mutta toisaalta siinä on hyvä sauma aloittaa uusi alku. Myös kajaanilaiset ovat vaihtaneet tälle kaudelle valmentajaa, kun Ari Koski sai väistyä Mika Lumijärven tieltä.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen – AC Oulu haki Kajaanista toukokuun alussa hienon 2-0-vierasvoiton Jere Aallikon tehdessä Laivastonsinisten molemmat osumat. Helppo vastustaja Kajaani ei missään tapauksessa ole AC Oululle viime kausina ollut, sillä esimerkiksi kaudella 2018 ACK kiusasi oululaisia ihan urakalla – saldona oli kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Kuluvalla kaudella AC Oulun peli on siis ollut poikkeuksellisen kaksijakoista. Se on sarjan paras vierasjoukkue neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla. Kotipeleissä ruuti on ollut totaalisen märkää, sillä se ei ole onnistunut itse vielä lainkaan maalinteossa – vastustajatkin ovat osuneet vain kaksi kertaa, joten Raatin maaliverkot eivät ole joutuneet ainakaan toistaiseksi kovin kovalle koetukselle. AC Oulu on sarjassa kuitenkin kolmantena, neljän pisteen päässä TPS:sta.

Kajaanilaisten kausi on ollut vaikea, sillä se on kerännyt kymmenestä ottelusta yhden voiton ja kolmen tasapelin turvin kuusi pistettä. Se on kuitenkin aiheuttanut pistemenetyksiä mm. sarjan ylivoimaiselle kärkijoukkue FC Hakalle, joten Kajaanilta löytyy kyllä iskukykyä.

Kommentit

– Tässä on nyt kaksi harjoitusta takana, ei sen enempää. Puolustuspeli on toiminut, joten siihen ei olla käytetty juurikaan aikaa. Ollaan juteltu ja pelaajat kyllä tietää, että asioita täytyy tehdä paremmin. Hyökkäyspelin rakenne tulee saada sellaiseksi, että olemme vaarallisempia ja luomme sitä kautta enemmän paikkoja sitä kautta taas todennäköisyys maalin tekemiseen kasvaa. Haluamme myös puolustaa aktiivisemmin. Näillä eväillä lähdetään. Joukkue on täynnä hyviä pelaajia ja he ovat hyvässä kunnossa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

Jere Aallikko palaa kokoonpanoon pelikiellon jäljiltä. Sairastuvalta ei tule apuja, vaan Venicio Ferreira, Aapo Heikkilä, Aleksi Gullsten, Konstantin Belov ja Driton Shala jatkavat katsomon puolella.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko
Otteluennakko