Ennakko Edustus

FF Jaro isännöi AC Oulua keskiviikkona Pietarsaaren keskuskentällä. Hyvässä vireessä oleva kotijoukkue lähtee klo 18.30 alkavaan otteluun suosikkina, mutta Laivastonsiniset lähtevät haastamaan punapaidat pisteistä.

FF Jaro lähti AC Oulun tavoin kauteen sarjanousu mielessä. Pietarsaarelaisten kausi on sujunut oululaisia huomattavasti paremmin, mutta kolmantena oleva Jaro on silti kakkospaikkaa pitävän TPS:n perässä seitsemän pisteen verran. Kärjessä vakuuttavaa kautta pelaavaan Hakaan matkaa on peräti 17 pistettä, joten voitanee todeta, että Jaron saumat ovat turkulaisten saavuttamisessa.

AC Oulu löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi ja eroa Jaroon on seitsemän pistettä. Laivastonsinisten on tässä vaiheessa kautta turha tuijotella liikaa sarjataulukkoa, vaan joukkueen on keksittävä keinot negatiivisen kierteen katkaisemiseksi – tällä tavalla on mahdollista taistella myös pisteistä ja onnistuessaan näin on hyvinkin mahdollista tapahtua myös keskiviikkona Pietarsaaressa.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kertaalleen ja Raatissa pelattavassa ottelussa pisteet jaettiin 0-0-tasatuloksella.

Kommentit

– Todella kova viikko meille, kun ensin pelataan Pietarsaaressa keskiviikkona ja jo lauantaina Myllykoskella. Hellejakson aikana treeneissä täytyy vähän höllätä ja keskittyä siihen, että kroppa olisi peleissä parhaassa mahdollisessa kunnossa. Tiukka viikko tarkoittaa myös sitä, että rotaatiota tulee. Yritämme kaikin keinoin nostaa fiiliksen korkealle ja unohtaa vaikeudet. Meidän pitää koko joukkueen voimin näyttää voitontahtoa kentällä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kausi, kuten tiedetään, on ollut vaikea. Seurajohdon lupaamia muutoksia on ainakin se, että pelaajaliikennettä on mahdollista nähdä siirtoikkunan aikana. Keskiviikon ottelusta on varmuudella pois Aleksi Gullsten, joka on antamassa näyttöjä Ruotsin puolella. Alberto Alvarado Morin huilaa Jaro-pelin kuumeen vuoksi. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Samuel Kurttila, Driton Shala ja Konstantin Belov.