Katarauna Oulun Konttivuokraus OTC Nordic Terveystalo PEAB Juhan Auto Ville Puukka Kraton Temrex Moku Allin matala Go On Oulu H2O PLC

Ihkun otteluennakko: AC Oulu kohtaa TPV:n Tammelan stadionilla perjantaina

16.5.2019 21:46 Ennakko

 

AC Oulu pelaa kauden neljännen ottelunsa miesten Ykkösessä perjantaina, kun joukkue matkaa Tampereelle TPV:n vieraaksi. Laivastonsiniset hakevat uutta nostetta ja tehoja edellisessä ottelussa tulleen tasapelin jälkeen.AC Oulu kohtaa TPV:n legendaarisella Tammelan stadionilla (Kuva: Elias Mustonen)

 

AC Oulu on loistanut läpi alkukauden puolustuspelaamisellaan ja keskusta on ollut alakerrassa tukossa kurinalaisen pelaamisen kautta, mikä näkyy siinä, että vastustajat ovat luoneet todella vähän ykkössektorin maalintekopaikkoja. Kaikissa kolmessa ottelussa Ykkösessä alkaneella kaudella nollapelit torjunut Juhani Pennanen on ollut maalilla mainiossa lyönnissä ja pelannut varmoin ottein alakerran taustalla.

 

Edellisessä ottelussa Laivastonsiniset kohtasi kotinurmellaan yhden koko sarjan pahimmista kilpailijoistaan, kun Teemu Tainion luotsaama FC Haka vieraili Raatissa. Ottelu oli viihdyttävä, vaikka se ei maaleja tarjonnutkaan ja päättyi 0–0-tasapeliin.

 

AC Oulun on etsittävä jatkossa enemmän keinoja tehojen löytämiseksi hyökkäyspäässä, vaikka alkukaudella onkin alla kaksi vierasvoittoa. Tähän saakka vasta kaksi pelaajaa – Loorents Hertsi ja Jere Aallikko – ovat onnistuneet Laivastonsinisiltä maalinteossa, joten onnistumisia kaivataan laajemmalle rintamalle puhtaasti osumienkin muodossa.

 

Alkukaudella AC Oulun maalieroksi on tähän saakka muodostunut 3–0 ja pistetiliä on kerrytetty seitsemällä pisteellä, jotka oikeuttavat ennen perjantaina Tampereella pelattavaa TPV-kamppailua jaetulle kolmannelle sijalle. Samoissa pisteissä on FF Jaro ja kolme paunaa edellä ovat ottelun enemmän pelanneet FC Haka sekä TPS.

 

TPV on takuulla ärsytetty ja nälkäinen perjantaina, sillä joukkue janoaa kauden ensimmäistä voittoaan. Tähän saakka ryhmällä on kasassa yksi piste, joka tuli viimeistä edellisellä kierroksella nimenomaan kotiottelussa porilaista MuSaa vastaan tasatuloksella 0–0. Kahdessa muussa ottelussa tappiot kärsinyt tamperelaislauma ei ole huonoille hävinnyt, sillä vastustajina ovat olleet sen kauden ensimmäisessä kamppailussa Haka sekä viimeisimmässä taistossa viime kaudella Veikkausliigaa tahkonnut TPS.

 

Ottelu alkaa Tammelan stadioinilla perjantaina kello 18.30.

ENNAKKOKOMMENTIT

- Koko joukkueen puolustuspelaaminen toimii erinomaisesti. Pientä huolellisuutta viimeistelyyn, niin ketsuppipullo aukeaa. Kokonaisvaltainen pelaaminen on tällä hetkellä todella hyvällä tasolla, sanailee nollavahti Pennanen omiensa otteista.

KOKOONPANOTILANNE

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu varmuudella Haka-ottelussa päävamman saanut Juho Mäkelä. "Mäksän" huili on näillä näkymin yhden ottelun mittainen.

LISÄTIETOJA

TPV- AC Oulu

Perjantaina 17.5. klo 18.30
Tammelan stadion

 

Ottelu näytetään Wingerissä (Aleksanterinkatu 21) klo 18.00 alkaen.

LIVESTREAM
ACO TV

Veikkaus
© 2020 AC Oulu.
Miesten Ykkönen