Ennakko Edustus

AC Oulu ja kotkalainen KTP kohtaavat Ykkösen ottelussa Raatissa perjantaina klo 18.30.

Perjantai-ilta, iltavalot ja vastassa Raatissa KTP. Ennen kauden alkua moni varmasti ajatteli, että elokuun puolivälissä Oulussa pelattaisiin joukkueiden välillä huikeista panoksista kärkiottelussa – molemmat joukkueet nimittäin lähtivät julkisesti tavoittelemaan sarjanousua. Kun Ykköstä on pelattu 18 ottelua eli kaksi täyttä kierrosta, voidaan todeta molempien joukkueiden unelmat kaatuneiksi. Vierasjoukkue KTP löytyy sarjasta sijalta 5 ja AC Oulu sijalta 7. Piste-ero joukkueiden välillä on kolme. Kärjessä Haka menee menojaan ilman tappioita ja toisena oleva TPS on 10 pisteen karkumatkalla FF Jarosta, joten paljon saa loppukaudella tapahtua, jos kärkikaksikko muuttuu.

AC Oulu ja KTP ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat olleet äärettömän tasaisia ja vierasjoukkue on lähtenyt kummallakin kerralla kotimatkalle 0-1-voitto taskussa. Puntit ovat siis siltä osin tasan.

AC Oulun loppukausi tulee olemaan taistelua ensin sarjapaikan varmistamisesta. Toisekseen jokainen pelaaja pelaa omasta tulevaisuudestaan, joten peli-ilmeen tulisi olla jo sen vuoksi todella korkealla. Tähän kun lisätään se käsittämätön tosiasia, että joukkue ei ole onnistunut koko kaudella rikkomaan Raatin kirousta eli ottamaan kotivoittoa, voitaneen todeta, että AC Oulun pelipaitaa kantavat pelaajat pelaavat myös kunniasta.

Kommentit

– Olemme harjoitelleet viikko toisensa perään hyvin ja laadukkaasti, mutta harjoituskentällä tehdyt asiat ovat näkyneet valitettavasti vain osittain peleissä. Tämän vuoksi emme ole saaneet niitä tuloksia, varsinkaan kotikentällä, joita olisimme itse halunneet tai mitä meiltä on odotettu. Haluamme loppukaudesta muuttaa tämän ja tuoda iloa oululaiselle jalkapalloyleisölle, ja perjantaina aloitamme ottamalla voiton Kotkasta, AC Oulun maaliruisku Juho Mäkelä kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun riveistä siirtoikkunan aikana poistuivat siis Aleksi Gullsten, Alberto Alvarado Morin sekä Driton Shala. Muuten Rauno Ojasella on käytössään lähes kaikki pelaajat, kun Loorents Hertsi tekee paluun pelikiellon jäljiltä.