Ennakko Edustus

AC Oulun valmistautuminen kohti Ykkösen sarjakautta lähenee loppuaan. Seuraava harjoitusottelun vastustaja on samassa sarjassa pelaava AC Kajaani. Ottelu Heinäpään jalkapallohallissa pelataan lauantaina klo 14.15 alkaen.

AC Kajaani säilytti viime kaudella sarjapaikkansa niukasti, mutta joukkue oli AC Oululle erittäin hankala vastustaja. Kainuulaisten ryhmässä on tapahtunut suhteellisen paljon muutoksia, mutta vaarallisuutta kohti lähenevää Ykköstä on jälleen tiedossa. Joukkueesta löytyy edelleen esimerkiksi Michael Ibiyomi, joka on paukutellut maaleja Suomen sarjoissa kiitettävään tahtiin.

AC Oulu on kohdannut kahdessa edellisessä ottelussa Veikkausliigan kärkipään joukkueita. Ensin Suomen Cupissa laivastonsinisten jatkohaaveet kävi hautaamassa FC Honka 1-0-voitolla. Viime viikonloppuna RoPS oli isäntänä maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa. AC Oulu osoitti molemmissa peleissä, että se pystyy parhaina päivinä haastamaan pelillisesti Suomen kärkiseurat. Kahdessa tasaisessa ottelussa se ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa kertaakaan, joten siitä löytyy ainakin helppo kehityskohta Kajaani-otteluun. Toisaalta puolustuspelaamissa on ollut hyviä elementtejä, sillä maali on Hongan erikoistilannemaalia lukuunottamatta pysynyt koskemattomana.

Kommentit

– Sarjakausi alkaa lähestyä ja nyt hiotaan viimeisiä kuvioita ja aletaan virittämään konetta sarjakauteen. Kajaani on hieman mysteeri vastustajana, mutta lauantaina ja sen jälkeen ollaan tietysti viisaampia. Me lähdetään voitto ja hyvä peli mielessä, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne toteaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun joukkueessa on pieniä kolhuja useammalla pelaajalla, mutta varmasti sivussa on ainakin hyökkääjä Pekka Welling. Muutaman pelaajan kohdalla pelikunto ratkeaa ottelupäivänä.