Ennakko Edustus

Raatissa pelataan lauantaina kauden toinen kotiottelu ja samalla toinen kärkikamppailu, kun AC Oulu isännöi Turun Palloseuraa. Elintärkeä ottelu sarjapisteistä alkaa klo 17.00.

Alkukaudella neljässä ottelussa kolme voittoa ja tasapelin tililleen haalinut AC Oulu kohtaa kotiyleisönsä edessä Turun Palloseuran lauantaina. Ensimmäistä voittoaan Raatissa metsästävän Laivastonsinisten kotikauden alku tarjoaa haasteita, sillä sesongin toisessa kotiottelussa nähdään jo toinen kärkikamppailu. Piikkipaikkaa sarjataulukossa kymmenellä pisteellä yhdessä FC Hakan kanssa jakavien joukkueiden kamppailu käynnistyy kello 17:00.

AC Oulu on aloittanut kautensa loistavasti jalkapallon Ykkösessä. Joukkue on voittanut neljässä ottelussa kolmesti, kun KTP, AC Kajaani ja viimeisimpänä TPV ovat kumartuneet Laivastonsinisten käsittelyssä. Tähän saakka ainoa pistemenetys on tullut kauden ensimmäisessä kotiottelussa, kun kärkikamppailu FC Hakaa vastaan päättyi maalittomana tasapeliin.

Kauden toinenkin kotiottelu on kärkikamppailu, kun vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut TPS saapuu Ouluun mittaamaan kotijoukkueen virettä. Turkulaisten kokoonpanossa on useampia korkeimmalta sarjatasolta tuttuja palasia, kuten puolustaja Sami Rähmönen sekä hyökkääjä Mika Ääritalo. Ensin mainittu on niitannut kauden ensimmäisissä otteluissa jo kaksi maalia, joka on sama tehtyjen osumien lukema kuin miehellä Veikkausliigassa viime kaudella.

TPS on kohdannut viimeisimmillä kierroksilla oululaisillekin tällä kaudella jo tutuiksi tulleet TPV:n ja AC Kajaanin, jotka se on niin ikään voittanut. Kauden avauksessa joukkue kaatoi vierasnurmella MYPAn ja sen toisessa ottelussa Tammisaaressa lopputuloksena oli 1–1-tasapeli EIF:n vieraana.

Viimeisimmässä ottelussaan lauantain isäntä AC Oulu kohtasi vieraskentällä TPV:n. Laivastonsiniset löysi maalittoman Haka-ottelun kaivattuja tehoja ja ottelu päättyi vierasvoittoon numeroin 3–0. Joukkueen maaleista vastasivat Venicio Ferreira sekä Jere Aallikko. Yksi osumista merkittiin lopulta David Ramadingayen nimiin, vaikka tilanne näytti alkuun omalta maalilta. ”Dave” oli siis mukana kaikissa AC Oulun osumissa.

Kun kautta on pelattuna neljä ottelua, on Laivastonsinisten maali säilynyt koskemattomana. Toimivan joukkuepuolustuksen lisäksi Juhani Pennasen otteet maalinsuulla ovat olleet vahvan vakuuttavia. Vastaavasti tehtyjä osumia joukkueelle on kertynyt mukavat kuusi kappaletta. Tähän saakka eniten maaleja on upottanut Aallikko, joka on laittanut pallon nuottaan kolmesti.

Lauantain ottelusta on odotettavissa todella kovatempoinen vääntö, jossa haetaan asetelmia loppukaudelle. Molemmat joukkueet kääntävät peliä pallonriistojen jälkeen äärimmäisen nopeasti esimerkiksi vahvojen laitapelaajien kautta. Lauantain taistelun jälkeen AC Oulu ja TPS kohtaavat Ykkösessä vielä kahdesti tällä kaudella, kerran Turussa ja kertaalleen Oulussa.

Kommentit

– Varsinkin edellisessä pelissä Tampereella otettiin steppi eteenpäin. Vaikka kenttä ja olosuhteet olivat hieman haastavat, saatin suhteellisen tasapainoinen esitys aikaan. Siitä jäi todella positiivinen fiilis ja hyvä luotto tulevaan, kommentoi Mika Lähderinne joukkueensa viimeaikaista kehitystä.

 

Ennen edellistä kotiotteluaan AC Oulu ei päässyt vielä harjoittelemaan Raatin nurmelle. Ennen TPS-ottelua tilanne on erilainen.

 

– Nyt päästään Raattiin vetämään viimeistelytreeni ja se on meille iso juttu, vakuuttaa Laivastonsinisten luotsi huojentuneena.

 

Kolmesti maalinteossa alkukaudella onnistunut Aallikko on ollut tyytyväinen AC Oulun esiintymiseen, mutta löytää omasta pelaamisestaan vielä kehitettävää.

 

– Tehojen näkökulmasta olen tyytyväinen, mutta näkyvyyttä pallollisessa pelaamisessa varsinkin hyökkäyskolmanneksella voisi olla vielä enemmän ja sellaista vaarallisuutta, että saisi maalipaikkoja luotua osittain myös itse.

 

– Hyvä treeniviikko taas takana ja on erittäin hyvä, että päästään Raatin nurmeen totuttelemaan vähän paremmin. Se on varmasti paremmassa kunnossa kuin kaksi viikkoa sitten Hakaa vastaan, sanailee Aallikko odottavaisissa tunnelmissa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta on varmuudella sivussa maalivahti Tommi Lindholm, joka on vamman vuoksi sivussa pelikentiltä ainakin kolmen viikon ajan.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko