Ennakko Edustus

AC Oulu ja TPV kohtaavat Ykkösen ottelussa lauantaina klo 17.00 Raatissa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen kuluvalla kaudella Tammelassa päättyi AC Oulun 3-0-voittoon.

Kauden tässä vaiheessa moni ajatteli AC Oulun löytyvän Ykkösen sarjakärjestä. AC Oulun nimi komeilee kylläkin sarjan piikkipaikalla, mutta Laivastonsinisten lippua on toistaiseksi korkeimmalle heiluttanut AC Oulun Akatemia, joka lähti kesätauolle Pohjois-Suomen Kolmosen ykköspaikalta.

Edustusjoukkueen kausi on ollut haastavampi. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjasta sijalta kuusi. Eroa vakuuttavaa kautta pelaavaan sarjakärki Hakaan on jo paljon, mutta kakkospaikkaan on yhä täydet mahdollisuudet. Tavoite vaatii toki pistetilin karttumista loppukaudella alkukautta tiheämpään tahtiin, mutta joukkueessa on kaikki palaset tähän olemassa – nyt tarvitaan onnistumisia ja itseluottamus tappiin.

Lauantain vieraat löytyvät sarjassa kotijoukkuetta yhden pykälän alempaa, mutta eroa on kuusi pistettä. TPV ja AC Oulu ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen Tammelan stadionilla. AC Oulu vei ottelun puhtaasti nimiinsä lukemin 3-0. AC Oulun maalit merkittiin Venicio Ferreiralle, David Ramadingayelle sekä Jere Aallikolle.

Kommentit

– Todella kovan ottelutahdin jälkeen oli hyvä saada ehjä ja täyspitkä treeniviikko alle. Yhteisiä kokemuksia on saatu lisää ja sen puolesta mitä joukkue on harjoituskentällä esittänyt, niin voin sanoa että hyvältä näyttää. Vastassa meillä on työteliäs ja hyvä joukkue, jonka runko on ollut pitkään kasassa. Lauantaina täytyy onnistua monessa asiassa erityisen hyvin, mutta tottakai voittoa lähdetään hakemaan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanotilanne alkaa näyttää paremmalta. Sivussa ovat edelleen Driton Shala ja Konstantin Belov. Uutena miehenä sairaslomalle joutuu Samuel Kurttila, mutta esimerkiksi brassitoppari Venicio Ferreira on jo Ojasen käytettävissä.

ACOTV

Otteluennakko