Ennakko Edustus

Jalkapallon Ykkösen kausi alkaa lauantaina täydellä viiden ottelun kierroksella. AC Oulu vierailee ensimmäisessä sarjakamppailussaan KTP:n kotinurmella Kotkassa. Laivastonsinisten kauteen valmistautuminen on sujunut mallikkaasti ja esitykset niin Suomen Cupissa kuin harjoitusotteluissakin ovat olleet lupaavia.

AC Oulu matkustaa ensimmäiseen sarjaotteluunsa legendaariselle Arto Tolsa Areenalle Kotkaan. Joukkue lähtee matkaan perjantaina ja kamppailu alkaa lauantaina kello 14.00. Vastustajajoukkue KTP tarjonnee vieraille erinomaisen haasteen, sillä se on ennakolta yksi vahvimmista joukkueista sarjassa – toki samaan kastiin kuuluu myös AC Oulun ryhmä.

Laivastonsiniset pelasivat Suomen Cupissa itsensä aina neljännesvälieriin saakka, kunnes se joutui taipumaan Veikkausliigassa pelaavalle FC Hongalle tiukan taistelun jälkeen kotikamppailussaan Heinäpään jalkapallohallissa 1–0-numeroin. Viimeisimmissä kauteen valmistavissa harjoitusotteluissaan AC Oulu on kohdannut kakkosessa pelaavan Herculesin sekä Ykkösestä tutut vastustajat, FF Jaron ja AC Kajaanin.

Kolmessa viimeisimmässä harjoituskamppailussa joukkue on ottanut kaksi voittoa, kun se kaatoi ensin AC Kajaanin kotiottelussa lukemin 1–0 ja viimeisimmässä taistossa kiirastorstaina Herculesin Oulun paikallisväännössä 1–3-lukemin. FF Jaroa vastaan huhtikuun alussa pelatussa kotikamppailussa vierailija oli vahvempi niukasti numeroin 0–1.

Joukkueessa on tapahtunut viime kauden jälkeen jonkin verran muutoksia ja uusia mielenkiintoisia nimiä löytyy joukkueesta useita. Puolustusta vahvistamaan on hankittu viime kaudella RoPS:n paidassa kuudessa Veikkausliiga-kamppailussa esiintynyt japanilainen Fugo Segawa sekä AC Kajaanissa viime kaudella pelannut Venicio.

Keskikentällä ensimmäistä kauttaan laivastonsinisessä viilettävt FC Lahtea viime kaudella edustanut Loorents Hertsi sekä Hongasta Ouluun siirtynyt Joni Korhonen. Tällä kaudella AC Oulun riveihin kuuluu myös oululaisille entuudestaan OPS:n paidasta tuttu nigerialainen, Felix Orishani, jonka pelilupaprosessi saatiin talvella vihdoin kuntoon.

Hyökkäyksessä tuttuna nimenä nähdään muun muassa viime kaudella 17 kertaa maaliverkkoa heiluttanut Alberto Alvarado Morín. Uutena kasvona hyökkäykseen on liittynyt aiemmin urallaan esimerkiksi HJK:ta, VPS:ää ja HIFK:ta sekä viime kaudella PS Kemiä Veikkausliigassa edustanut Juho Mäkelä.

AC Oulu ja KTP pelasivat viime kaudella vastakkain kolmesti ja voitot kirjattiin oululaisjoukkueen hyväksi 2–1. Molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan kotiottelunsa ja kokonaismaalierolla kamppailut menivät AC Oulun hyväksi 3–1.

Kommentit

– Tätä päivää on odotettu ja tähän on valmistauduttu koko pitkä talvi. Olen tyytyväinen siihen harjoitteluun, mitä olemme tehneet ja nyt on aika alkaa tekemään tulosta. KTP vieraskentällä on heti alkuun yksi kovimmista haasteista, mutta lähdemme matkaa hyvällä itseluottamuksella, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanotilanne on hyvä, sillä päävalmentaja Lähderinteellä on käytettävissä lähes kaikki pelaajat. Varmuudella on sivussa vain pienestä loukkaantumisesta kärsivä Pekka Welling.