Ennakko Edustus

AC Oulu isännöi Oulun Palloseuraa kauden 2012 ensimmäisessä paikallistaistossa. Kuuma jännitysnäytelmä pyörähtää käyntiin Raatin Stadionin nurmella huomenna keskiviikkona klo 18:30.

Lähtökohdat otteluun eivät ole vielä kauden alussa aivan yhtä herkulliset kuin viime vuoden syksyllä, jolloin molemmat joukkueet taistelivat verisesti noususta Veikkausliigaan. Päivän selvää on kuitenkin se, että molemmat joukkueet haluavat paikallisottelun voittaa ja valloittaa kaupungin ykkösjoukkueen kruunun itselleen. Tällä hetkellä kruunua kantaa AC Oulu, joka on onnistunut voittamaan OPS:n kolme kertaa kolmessa virallisessa kohtaamisessa joukkueiden kesken. Vanhoilla meriiteillä ei kuitenkaan huomenna pisteitä jaeta.

AC Oulu on aloittanut kautensa pisteiden valossa huonosti – hyvät otteet kentällä ovat jääneet konkretisoimatta pisteiksi maalinteon tökkiessä sekä oman maalin kolistessa valitettavan usein. Kolmesta ottelusta kasassa on kaksi tasapelipistettä sekä yksi tappio. Potentiaalia otteissa on kuitenkin hirvittävä määrä ja se tulisi huomenna ottaa käyttöön myös jatkoa ajatellen. AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen juoksuttaa kentällä taatusti voitontahtoisen oululaisjoukkueen.

OPS on pelannut vasta kaksi ottelua ja niistä se on kerännyt neljä pistettä. Joukkueen peli ei ole ollut otteluraporttien mukaan lähelläkään valmista, mutta tasapeli Kotkasta ja voitto kotikentällä Jiposta ovat hyvä suoritus. Joukkue vilisee taitavia ulkomaalaisyksilöitä ja päävalmentaja Luiz Antonio tunnetaan kyvystä repiä joukkueesta kaikki irti.

– Me olemme harjoitelleet ja pelanneet yhdessä tällä joukkueella jo pitkään. Meidän tavoitteena on kasvattaa meidän nuorista oululaispelaajista kansainvälisen tason pelimiehiä ja näissä otteluissa heitä todella mitataan – OPS:n on heittää kentälle todella hyviä ulkomaalaisyksilöitä, mutta he eivät ole erinäisistä syistä pystyneet hiomaan peliään yhtä paljon kuin me. Se on asia, joka meidän tulee saada näkyville keskiviikkona. Paikallisottelut ovat aina tapahtumia, joissa latausta löytyy varmasti kentältä, kentän laidalta sekä katsomosta. Pienet asiat ratkaisevat, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi.

Latausta todella löytyy keskiviikkona myös katsomosta sillä AC Oulun faniryhmä Sinitähdet ja OPS:lle täksi vuodeksi perustettu faniryhmä, Blue Family, pääsevät ottamaan mittaa toisistaan vastakkaisista katsomon osista.

AC Oulun pelaajatilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ei ole enää yhtää pelaajaa, joten aivan kaikki sopimuspelaajat eivät edes kokoonpanoon mahdu.

Lisää ottelusta ja paljon muuta aciallista löytyy ACIAA-lehden derbynumerosta. Nettiversion voit lukea TÄÄLTÄ>>

(Lehti luettavissa painettuna myös huomisessa ottelussa sekä useissa jakelupisteissä ympäri suur-Oulun. Nettiversiossa otsikoissa fonttivirhe, pahoittelut)