Ennakko Edustus

Ykkösen tasainen sarjakausi kääntyy syksyyn ja kohti ratkaisupelejä. AC Oulu saa vastaansa legendaarisen TPS:n kotikentälle Raattiin lauantaina kello 16:00 alkavaan otteluun. AC Oulu uskoo suureen yleisömäärään ja suosittelee lippujen hankkimista ennakkoon sekä varaamaan mukaan käteistä rahaa maksutapahtumien nopeuttamiseksi.

Sarjataulukossa AC Oulu on viidentenä 31 pisteellä, kun TPS on toisena 34 pisteellä. Piste-eroa on vain siis kolme pistettä, joten lauantain ottelusta on luvassa huikea taistelu nousukamppailua silmällä pitäen. AC Oululla pelattuja otteluita on 18, kun Turun Palloseuralla on ottelu enemmän pelattuna.

AC Oulu lähtee itseluottamusta uhkuen lauantan kamppailuun, sillä joukkueella on allaan hieno kotivoitto PK-35:stä. Voitto PK-35:stä oli AC Oululle yhdeksäs peräkkäinen ottelu ilman tappiota. Kyseinen yhdeksän ottelun tappioton putki pitää sisällään seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä. Putkessa joukkue on kaatanut vantaalaisten lisäksi, Ekenäs IF:n, PS Kemin, Mikkelin Palloilijat, Vasa IFK:n sekä FC Jazzin. Tasapeliin Laivastonsiniset venyivät Jyväskylässä JJK:n vieraana, sekä Valkeakoskella FC Hakaa vastaan.

Turun Palloseuran edelliset ottelut ovat sujuneet vaihtelevissa merkeissä. Viiteen edelliseen kamppailuun on tullut kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. TPS:llä on allaan kaksi kotiottelua, joissa toisessa se voitti PK-35:n lukemin 2-0, mutta joukkueen edellisessä pelissä se hävisi yllättäen FC Jazzille lukemin 0-1. Näitä otteluita edelsi tasapeli FC Hakaa vastaan, vierasvoitto VIFK:sta, sekä kotitappio JJK:lle.

Lauantain ottelu on AC Oulun kymmenes kotiottelu tälle kaudelle. Laivastonsiniset purjehtivat vahvassa myötätuulessa, ja suuri tekijä vahvalle vireelle on terävät otteet kotikentällä. AC Oulu hävisi kauden avauskamppailun PK-35:lle kotonaan, jota seurasi 0-0 tasapeli turkulaisia vastaan. Näiden kahden ottelun jälkeen AC Oulu on voittanut seitsemän kotiottelua peräkkäin. Viimeksi Raatista ilman pisteitä lähti PK-35. Tätä ennen pisteettömiä vierailuja Raatin stadionille ovat tehneet Ekenäs IF, PS Kemi kahdesti, Mikkelin Palloilijat, FC Jazz sekä VIFK. Kotiotteluiden maaliero on Laivastonsinisten hyväksi 16-9.

Turkulaisille lauantain ottelu on puolestaan kauden kymmenes vierasottelu. TPS on yksi Ykkösen parhaista vierasjoukkueista. TPS on ottanut vieraissa voitot VIFK:sta, Mikkelin Palloilijoista, FC Jazzista sekä Ekenäs IF:stä. Tasapelin turkulaiset ovat yltäneet niin ikään neljä kertaa. Joukkue on yltänyt tasapeliin AC Oulun lisäksi FC Hakan, PK-35:n, ja JJK:n vieraana. TPS on hävinnyt kuluvalla kaudella vain yhden vierasottelun. Turkulaisten ainoa vierastappio tuli 5.7 pelatussa kamppailussa PS Kemiä vastaan. Turkulaisten maaliero vierasotteluissa on 10-3, TPS:n hyväksi.

Lauantaina pelattava ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 0-0 Raatissa, ja toinen kohtaaminen päättyi Turussa TPS:n kotivoittoon 1-0. AC Oulu hallitsi ensimmäistä ottelua Oulussa, mutta ei kyennyt kuitenkaan maalintekoon. 
Laivastonsinisten hyökkäyspeli on ollut alkukauden jälkeen paremmassa kunnossa, joten turkulaispuolustus joutuu lauantaina todelliseen testiin. Laivastonsinisten hyökkäyskalusto, Kemo Darboen ja Toni Tahvanaisen johdolla on ollut viime aikoina todella kovassa vireessä.

Lauantain kamppailu on kahdeksas joukkueiden välillä yhteensä joukkueiden historian aikana. Näissä otteluissa AC Oulu ei ole onnistunut voittamaan turkulaisia vielä kertaakaan. Tasapeliin AC Oulu on yltänyt kahdesti ja kuusi kertaa TPS on poistunut otteluista voitto tilillään. Maaliero näissä otteluissa on turkulaisille murhaava 20-2.

AC Oulun viime ottelut ovat sujuneet hyvin, ja joukkueella on kova usko omaan tekemiseen tappiottoman putken myötä.  Laivastonsiniset lähtevät hakemaan seuran historian avausvoittoa turkulaisista, joka toisi seuralle tärkeitä lisäpisteitä nousukamppailua ajatellen, sillä voitto nostaisi Laivastonsiniset tasapisteisiin turkulaisten kanssa sarjataulukossa. Panosta siis lauantain ottelussa riittää ja paljon.

Kommentit

– Panokset ovat totta kai syksyä kohti nousemassa. Tässä tilanteessa tärkeintä on muistaa keskittyä yksi tilanne ja yksi peli kerrallaan. Muiden tekemisiä ja sarjataulukkoa ei kannata liikaa tuijotella – siinä hommassa riittää faneilla puuhaa. Meillä on ollut hyvää tekemistä viime aikoina ja sitä lähdetään huomenna jatkamaan. TPS on vahva joukkue, joka puolustaa hyvin ja hyökkää vaarallisesti. Nappisuoritusta kaivataan jokaiselta, jotta pisteet jäävät Ouluun, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen painottaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulu pääsee lähtemään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla lauantain otteluun.

Seuraa heitä

Kemo Darboe #24, AC Oulu

 

Gambialainen hyökkääjä on vahvassa lennossa tällä hetkellä. Edellisessä ottelussa Darboe oli alustamassa kaikkia Laivastonsinisten maaleja, kruununa huikea esityö Toni Tahvanaisen viimeistelemään voittomaaliin PK-35:tä vastaan. Monipuolinen hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella kuusi maalia ja kuusi maalisyöttöä.

 

Oskari Forsman #12, TPS

 

Turkulaisten ykkösmaalivahti on pelannut 180 minuuttia AC Oulua vastaan päästämättä maaliakaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Oulussa Forsman pelasti pisteen turkulaisille huippupelillään. Pystyykö kotikentällä tuhoisaa jälkeä tehnyt Laivastonsininen hyökkäyskalusto iskemään pallon ohi Forsmanin?

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko