Ennakko Edustus

AC Oulun tiivis ja haastava kolmen ottelun viikko saa jatkoa helatorstai-iltana, kun edessä on vierasmatsi FC Hämeenlinnan kotikentällä. Viikko huipentuu sunnuntaina pelattavaan kotiotteluun HIFK:ta vastaan.


Keskiviikkona Tampereen kautta kohti Hämeenlinnaa matkustavalla AC Oululla on allaan kauden ensimmäinen tappio, kun FC KooTeePee nappasi sunnuntaina voiton maalein 2-0. Yksi pisteetön kamppailu ei kuitenkaan aiheuttanut oululaisleirissä suurempaa huolta.

– Periaatteessa pelasimme Kotkassa ihan pelisuunnitelmamme mukaisesti, mutta vastustaja sai vähän halvan avausmaalin ja sen kautta puolustuspeliinsä siivet selkään. Meillä oli kyllä riittävästi maalipaikkoja voittamiseen ja tuollaiset pelit pitää jatkossa pystyä voittamaan, miettii Mika Nurmela.

– Siitä vastustajan avausmaalista on keskusteltu, että miksi se pääsi tapahtumaan. Joka tapauksessa pelissä oli tosi paljon positiivisia asioita, päävalmentaja Juha Malinen säestää.

Viikko siis jatkuu tiukkana, ja jaossa on vielä kuusi tärkeää pistettä.

– Tiesimme jo etukäteen, että nämä kaksi vieraspeliä tulevat olemaan vaikeita. Toinen hävittiin, joten selvää on, että nyt lähdemme hakemaan kolmea pistettä, joilla päästään taas oikeaan tahtiin, Nurmela sanoo.

Jo Hämeenlinnan reissulle AC Oulu saa huomattavaa helpotusta pelaajatilanteeseensa. Käytännössä mukana on peräti neljä enemmän tai vähemmän uutta pelaajaa, kun tuoreet vahvistukset Johannes Mononen sekä Randy Edwini-Bonsu pukevat pelipaidan ylleen ja lisäksi sairaustuvalta kuuluu hyviä uutisia. Joonas Pennanen pelasi kymmenminuuttisen jo Kotkassa, mutta nyt myös Tuure Siira on toipunut nilkkanyrjähdyksestään selkeästi ennustuksia nopeammin ja on mukana jo Hämeenlinnassa.

Näin ollen AC Oulun valmennusjohdolla on oikeasti jopa valinnanvaraa.

– Nyt näyttää jo oikeasti hyvältä. Meillä oli tiistaina harjoituksissa 22 pelaajaa, mikä oli suurin määrä pitkään pitkään aikaan. Joukkueessa alkaa olla hyvä kilpailutilanne, Malinen iloitsee urheilun lainalaisuudesta, joka pistää pelaajan kuin pelaajan yrittämään entistäkin enemmän.

Helppoa iltapuhdetta helatorstaille ei kuitenkaan kannata kenenkään odottaa, päinvastoin. Hämeenlinna on kaapinut alkukierroksilla jo muun muassa vierasvoitot FC Viikingeistä sekä PS Kemistä ja joukkue majaileekin sarjataulukossa kolmantena, samassa pistemäärässä kärjessä olevan PK-35:n kanssa.

– Kovasti pitää kunnioittaa vastustajaa. He ovat pelanneet erittäin hyvän alkukauden ja osoitteneet hyvää henkeä sekä taistelutahtoa, Malinen korostaa.

Erityisesti kokenut ja monipuolinen Ilpo Verno, aikaisemmin PS Kemissä ihastuttanut brassitoppari Graciano Ozeias, Veikkausliigasta tuttu keskikenttämies Jukka Vanninen sekä AC Oulun Dritan Stafsulan tavoin jo neljä maalia alkukaudella niitannut Mikko Kalervo ovat päävalmentaja Jussi Lempisen avainpelaajia.

FC Hämeenlinna – AC Oulu Kaurialan stadionilla Hämeenlinnassa torstaina klo 18.30.

(Toimitus)