Ennakko Edustus

AC Oulu aloittaa harjoitusottelukautensa huomenna lauantaina klo 12:00, kun laivastonsiniset soturit kohtaavat sarjaporrasta alempana pelaavan Oulun Palloseuran. Ottelu pelataan Heinäpäässä Arina Areenalla.

AC Oulu aloitti yhteiset harjoitukset tammikuun alussa ja siitä saakka vauhti on ollut lujaa. Treenirinki on koostunut sopimuspelaajien lisäksi paikallisista nuorista pelaajista sekä muutamasta testimiehestä. Joukkue on hyvässä kunnossa ja selvästi valmiimpi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

OPS sijoittui viime vuoden Kakkosen Pohjoislohkossa sijalle 5. Myös OPS:n joukkueen rakentaminen on totuttua pidemmällä, eikä vähiten siitä syystä että he ovat tänä vuonna kaupungin ainoa Kakkosta pelaava joukkue. Joukkuetta valmentaa Erkki Paananen ja AC Oulun näkökulmasta mielenkiintoisia pelaajia ovat viime kaudella laivastonsinistä paitaa kantaneet Pekka Räisänen ja Joonas Sohlo. Toiseen suuntaan pelaajista on siirtynyt Iiro Vandell, joka kohtaa entisen seuransa nyt sarjaporrasta ylempänä pelaavan AC Oulun riveissä.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisesti yhdeksän kertaa, joista AC Oulu on voittanut peräti seitsemän ottelua, kun tasapeliin on päädytty kaksi kertaa. Huomenna lauantaina on lupa odottaa tasokasta ja viihdyttävää ottelua, jota kumpikaan joukkue ei halua hävitä.

Derbyn kunniaksi Ravintola Coyoacánissa maittava taco-ruoka jälkiruoan kera 10 €:lla! Vain kausikorteilla. Tarjous voimassa maaliskuun loppuun.

Kommentit

– Molemmat joukkueet ovat harjoitelleet vasta vähän aikaa uusituilla joukkueilla, mutta siltikin tämä on paikallisottelu ja niitä ei halua kukaan koskaan hävitä. Meillä on ollut hyvä pöhinä harjoituksissa ja jo tässä vaiheessa on aitoa kilpailua peliajasta – se motivoi pelaajia antamaan kaikkensa joka ikisessä tapahtumassa. Kaikki saavat huomenna varmasti peliaikaa ainakin 45 minuuttia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttunee pientä lihasvammaa paranteleva Antti Peura. Uutena kasvona joukkueessa kirmaa testipelaaja Aleksei Larin, joka antaa näyttöjä puolustuspään pelaajana.

Seuraa heitä

Toni Tahvanainen tekee ensiesiintymisen oululaisyleisön edessä.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko