Ennakko Edustus

Veikkausliiga alkaa AC Oulun osalta Seinäjoella SJK:n vieraana. Ottelu pelataan lauantaina 6.4. klo 17.00 alkaen OmaSP Stadionilla. Pelin näet suorana Ruudusta, jossa lähetys alkaa klo. 16.45. Lisäksi Oulussa ottelun voi nauttia Laivastonsinisten yhteistyöravintoloiden tiloissa Jumprussa ja Leskisessä.

Pitkä talvi ja odotus on nyt ohi. Veikkausliiga starttaa lauantaina täydellä kierroksella ja AC Oulu matkustaa SJK:n vieraaksi. Sarja ei oikeastaan herkullisemmin voisi alkaa oululaisittain, koska Laivastonsiniset ovat pärjänneet Seinäjoella hyvin parin viime kauden aikana. Kuudesta edellisestä kohtaamisesta Nottajoella on AC Oulu marssinut kaikista voittajana ulos. Toivottavasti niin käy myös lauantaina ja putki pitenee sekä lisäksi joukkue saisi siitä hyvän startin kauteen.

Vastustaja on monella tapaa mielenkiintoinen. Ei vähiten siksi, että Pohjanmaan joukkueiden välillä on kipinää keskenään ja kohtaamisista tunnetta ei puutu. Lisäksi joukkueiden välillä liikkui talvikaudella kaksi kovaa pelimiestä vastakkaisiin suuntiin, kun AC Oulun viime kauden kapteeni Rasmus Karjalainen siirtyi mustakultiin ja Oulun sykkeeseen puolestaan saapui Jake Dunwoody, joka hurmasi kaksi edellistä kautta SJK:n paidassa. Molemmat varmasti syttyvät lauantain otteluun ja haluavat voittaa entiset seuransa.

Lädit löysivät toisensa viime kaudella toistensa kimpusta ja tänä vuonna he ovat samassa joukkueessa. Kuvaaja: Iitu Lehtonen.

Seinäjokiset ovat muuttuneet runsaasti viime kaudesta aina valmennusta myöten. SJK:n uusi pääkäskijä on Toni Lehtinen ja hänen aisaparinaan akatemia joukkueesta noussut skotti Stevie Grieve. Vaikka pelaajistossa lähtijöitä on ollut runsaasti, on SJK saanut rivejään paikattua ja he ovat hankkineet niin nuoria lupauksia kuin varmoja suorittajia heidän tuekseen. 

SJK on muuttunut todella paljon ja tulevasta ottelusta on helppo veikata monella tapaa vaikeaa. Toisaalta myös meidän joukkue on muuttunut paljon eikä meistä voi Liigacupin perusteella tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Olemme keskittyneet lähes täysin oman pelaamisemme ja pelitapamme kulmakiviin. SJK:ta olemme tietenkin analysoineet ja tiedämme heidän vahvuudet ja kohdat, joihin voimme iskeä. 

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Joukkueet kohtasivat talvella Liigacupissa ja oululaiset veivät silloin voiton 0-2 lukemin. Tuon kohtaamisen jälkeen joukkueet ovat muuttuneet ja voimasuhteiden ennustaminen on hankalaa vielä tässä vaiheessa. SJK on pelannut kuusi harjoitusottelua keskinäisen kohtaamisen jälkeen, joista he ovat voittaneet neljä. Seinäjokiset näyttävät tuloksellisesti olevan ainakin nyt vähintään kohtuullisessa kuosissa, kun kaikki kohtaamiset ovat olleet Veikkausliigajoukkueita vastaan.

Oululaisten riveihin saapui vielä torstaina Puolan pääsarjan LKS Lodzin riveistä laitapakki Jowin Radzinski. Siirtoikkuna sulkeutui samaan aikaan, joten joukkue on nyt sitä myöten valmis ainakin kesän siirtoikkunaan asti. AC Oululla on tällä kaudella kilpailua kaikille pelipaikoille ja jokainen joutuu tosissaan painimaan paikasta saadakseen peliaikaa, mikä voi avata ihan uusia mahdollisuuksia valmennukselle kentälle laitettavaksi.

AC Oulun talvikauden ainoa voitto on Seinäjoelta, joten tuloksellisesti alkukausi on ollut vaihteleva. Edellinen harjoitusottelu Ilvestä vastaan antoi lupauksia odottaa parempaa ja jälkimmäisen puoliskon otteita jatkamalla uskaltaa lauantailta odottaa pisteitä kotiin tuotavaksi. Kaikki ei siis ole niin synkkää kuin tulokset ehkä kertovat ja joukkue lähteekin kauteen luottavaisena. Seinäjoella tullaan varmasti näkemään taisteleva ja rohkea vierasjoukkue, joka ylpeästi pelaa omaa peliään ja tuo kolme pistettä yhtenäisellä esityksellä kotiin.

Vihdoinkin sarja alkaa ja me olemme täysin valmiita. Saamme paikalle runsaslukuisen fanijoukkomme, joille haluamme tarjota arvojemme mukaista toimintaa: taistelua, rohkeutta, ylpeyttä ja yhtenäisyyttä.

Rauno Ojanen

Varmasti ovat poissa kokoonpanosta Alexander Forsström, Danny Barrow ja Roope Salo.

Katso lauantain ottelu suorana Ruudusta! Tutustu ja tilaa!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko