Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa lauantaina Joensuun JIPPOn harjoitusottelussa Heinäpään tekonurmella klo 16.00. Otteluun on vapaa sisäänpääsy ja pelin voi nauttia myös suorana JIPPOn Youtube-kanavalta.

AC Oulu pelasi edellisen ottelun kuukausi sitten Kuopiossa Liigacupissa ja nyt on enää kaksi harjoitusottelua ennen Veikkausliigan kauden alkua. Laivastonsiniset saavat vastaansa Ykkösliigaan nousseen JIPPOn, joka pudotti syksyllä karsintojen ensimmäisellä kierroksella Laivastonsinisten reservijoukkueen jatkosta rankkarikilpailun jälkeen.

Edellisestä kotiottelustakin on vierähtänyt aikaa puolitoista kuukautta. Kuvaaja: Iitu Lehtonen.

Parin vuoden tauon jälkeen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle palannut JIPPO aloitti kauden Ykkösliigacupissa, jossa saldoksi jäi sekä voitto että tappio ja kaksi tasuria. Joensuulaisten tie päättyi cupissa lohkovaiheeseen pari viikkoa sitten, joten heidän pelitaukonsa ei ole ollut niin pitkä kuin oululaisilla.

Jippo on sopivan haastava vastustaja, jolla riittää laatua ja intoa ennen Ykkösliigaa. Meille ottelu on erittäin tärkeä monella tapaa eikä vähiten siksi, että pääsemme ensimmäistä kertaa pelaamaan ulos. Laji muuttuu paljon hallipeleistä, mutta silti meidän on päästävä välittömästi pelin päälle. Mitään uutta ei ole luvassa, mutta pelimme periaatteiden ja arvojemme täytyy loistaa kirkkaasti harmaasta kelistä huolimatta. 

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Oululaisten leiriin on saapunut kaksi pelaajaa lisää edellisen pelin jälkeen, kun Marquinhos ja Liiban Abidad ovat ottaneet paikat joukkueesta ja heidät tullaan näkemään lauantaina kentällä. Joukkueesta poissa ovat vain maajoukkueissa pelaavat nuoret pelaajat, joten muuten kokoonpanossa ei ole poissaolijoita.

Neljän viikon jälkeen pääsemme jälleen pelaamaan. Välissä on ollut lomaviikko, sen jälkeen testileiri eikä silloin ollut järkevää pelata. Lomaviikkoa edeltävänä viikonloppuna emme yksinkertaisesti saaneet vastustajaa. Nyt on toiseksi viimeinen harjoituspeli ennen Veikkausliigan alkua. Pelaajistossa on tapahtunut muutoksia ja lisäksi tästä ottelusta puuttuu useita nuoria maajoukkuetapahtumien vuoksi.

Rauno Ojanen

Maajoukkueiden mukana ovat Dimitris Metaxas, Jere Kallinen, Juho Lehtiranta, Eetu Saarela ja Julius Körkkö. Muut poissaolijat ovat Nuutti Kaikkonen ja Roope Salo.

Tervetuloa kannustamaan Laivastonsiniset voittoon! Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Pelin voit myös seurata suorana kotisohvalta JIPPOn Youtube -kanavalta:
https://www.youtube.com/watch?v=Hzu3eSeLJlg

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko