Ennakko Edustus

AC Oulun aito kotiavaus on jo ovella, kun ottelu Gnistania vastaan käynnistyy tulevana lauantaina 11.5. klo 17.00 Raatin Stadionilla. Ovet avautuvat tuntia ennen ottelua. Kausikortit ja pääsyliput otteluun ovat myynnissä halvemmalla ennakkoon seurakaupasta. Ottelu on opiskelijaottelu ja opiskelijahintaiset liput voit lunastaa myös Kide.Appin kautta. Opiskelijoiden sisäänkäynti ja palvelut toimivat aurinkokatsomon puolella, jossa myös haalarimerkit voi lunastaa portilta. VIP-tiloissa ihmisiä viihdyttää Hymyhuulet. Tervetuloa nauttimaan mahtavasta lauantain huumasta Raattiin!

Lauantaina pelataan Raatin vihreällä veralla tai kuten jotkut ovat vääräleukailleet, että pottupellolla. Jos siellä pottu rupeaa kasvamaan niin pidetään juhannuksena potunnostotalkoot porukalla. Nyt kuitenkin päästään pelaamaan kotona ja se on pääasia. Monta ottelua joukkue onkin saanut matkustaa Suomea ristiin rastiin ja vihdoinkin päästään pelaamaan kotipyhättöön omien rakkaiden kannattajien eteen. Hymyilyttää jo pelkkä ajatuskin ja odotuksesta iho menee ”kananlihalle”. 

Lauantain vastustaja saapuu Helsingin Oulunkylästä, jonka on varmasti perustaneet oululaiset aikanaan, jotka ovat joutuneet jättämään tämän perämeren helmen taakseen syystä tai toisesta. Onhan se varmasti pääkaupunkiseudun helmi jo ihan nimenkin perusteella. 

Sarjanousija Gnistan aloitti kauden todella vahvasti ja iski kolmeen ensimmäiseen Veikkausliigaotteluun kymmenen maalia, mutta sen jälkeen oulunkylän kipinä on ajautunut pieneen aallonpohjaan. Gnisu voitti ensimmäset kaksi ottelua kaikkien yllätykseksi, mutta alun jälkeen suunta on ollut alaspäin ja maalejakaan ei ole syntynyt enää kolmeen viimeiseen otteluun mukaan lukien Suomen Cup. Keskiviikkonailtana sinikeltaisten taival katkesi yllättäen cupissa, kun Kakkosessa pelaava Vantaan Jalkapalloseura meni jatkoon päihittämällä “Goljatin”.

Vastustaja on siis tällä hetkellä varovaisesti sanottuna arvaamaton ja yllättävä, mutta on osoittanut alkukaudesta olevansa todella potentiaalinen joukkue Veikkausliigassa. Oulunkyläläiset lähtevät otteluun neljän ottelun tappioputkessa, joten etelästä varmasti saapuu ärsytetty vierailija. Gnistan vahvistui vielä viime viikolla, kun Roman Eremenko liittyi Kipinän vahvuuteen.

Gnistanilla on hyvä ja kokenut joukkue, joka aloitti vahvasti sarjan mutta jonka viimeiset ottelut ovat olleet haastavia. Ihan varmasti saadaan vastaan sisuuntunut ja taisteleva joukkue.

Valmentaja Mikko Viitsalo
Viime kauden kotiavauksessa oli myös opiskelijateema ja se näkyi katsomossa. Yleisöä riitti molempiin katsomoihin.

AC Oulu lähtee aitoon kotiavaukseen allaan Suomen Cupin neljännen kierroksen voitto. Oululaiset kävivät hakemassa Kokkolasta GBK:n kustannuksella jatkopaikan vakuuttavalla esityksellä. Keskiviikkona joukkue kierrätti jonkin verran pelaajia, joten kuormaa on jaettu tasaisesti ja Laivastonsiniset ovat valmiina kotiotteluun. Joukkue sai varmasti cupin kierroksen voitosta lisävirtaa ja kotiyleisön eteen voidaan mennä mukavammin mielin.

Hyvät on fiilikset, kun päästään vihdoin pelaamaan kotistadionille. Siitä saadaan varmasti lisää energiaa meidän pelaamiseen.

Raatin nurmeen mennään huomenna tutustumaan joukkueen kanssa ja varmasti kentän kunto tulee osittain sanelemaan pelaamista molemmilla joukkueilla. 

Eilinen voitto cupissa oli meille tärkeä juttu. Pidetään Suomen Cupia mahdollisuutena päästä Eurooppaan, joten jokaiseen peliin suhtaudutaan tosissaan. Ottelun jälkeen joukkueen ilmapiiri oli luonnollisesti tosi hyvä. 

Mikko Viitsalo

Nyt on kahdeksan perättäisen vierasmatsin jälkeen helpottavaa päästä pelaamaan kotona. Ei tarvitse matkustaa ja otteluun voi lähteä suoraan kotoa eikä hotellista. Lisäksi äänekkäin tuki on AC Oulun puolella eikä vastustajan ja se on asia, mitä pelaajat ovat odottaneet. Tampereella joukkue sai maistaa äänekästä tukijoukkoa ja pelaajat ovatkin sitä muistelleet pitkin viikkoa. He haluavat kokea sen uudelleen ja ottaa voiton villisti kannustavalle kotiyleisölle. Laitetaan siis kaikki lauantaina kättä yhteen ja viritellään äänijänteet oman kaupungin joukkueen tueksi.

AC Oulun riveistä varmasti poissa ovat Aleksi Paananen, Alexander Forsström ja Jowin Radzinski.

AC Oulun kotiottelun VIP-tiloissa ihmisiä viihdyttää Hymyhuulet ottelun ajan. Tervetuloa viihtymään. VIP-liput myynnissä AC Oulun verkkokaupassa. Lue päivitetty tapahtumainfo.

Hymyhuulet viihdyttää jälleen VIP-tiloissa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko