Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Inter ottavat yhteen Veikkausliigan toisella kierroksella. Ottelu pelataan Turussa Veritas Stadionilla perjantaina klo 20.00 alkaen. Pelin näet suorana Ruutu+ -palvelusta. Oulussa ottelua voit seurata livenä parhaassa seurassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa ja Leskisessä.

Laivastonsiniset eivät päässeet kartuttamaan pistepottiaan avauskierroksella, kun SJK vei ensimmäisen ottelun nimiinsä. Oululaisten vaikea taival sai siis jatkoa, mutta kurssia lähdetään kääntämään nyt kohti Turkua. Monissa kausiennakoissa etukäteen sarjan kärkeen povattu FC Inter kärsi avauskierroksella yllätystappion sarjanousija Gnistanille. Turkulaiset pelasivat erittäin vahvan talvikauden voittaen myös Liigacupin, joten heitä kohtaan odotukset ovat luonnollisesti korkealla.

Turkulaiset ovat vahvistuneet talven mittaan sekä valmennuksen että pelaajiston osalta, pelastaen FC Hongan raunioista päävalmentaja Vesa Vasaran sekä pelaajat Florian Krepsin ja Kevin Jansenin. Vaikka kovia nimiä lähti Turusta viime kauden jälkeen, ovat he pystyneet paikkaamaan ja jopa parantamaan kokonaisuutta uusilla hankinnoilla.

AC Oulu – FC Inter kesältä 2023. Kuvaaja: Iitu Lehtonen.

FC Inter on ollut vaikea vastustaja AC Oululle Veikkausliigassa, kun edellinen voitto sarjassa on kaudelta 2021. Viime kaudella kotiottelussa jouduttiin tyytymään tasapeliin ja vierasmatsissa joukkueet taistelivat ylemmän jatkosarjan viimeisestä, jonka turkulaiset nappasivat 2-1 voitolla. Kuten viime viikonloppuna nähtiin, putket katkeaa joskus. Toivottavasti tämä tapahtuu tulevana perjantaina, ja Laivastonsiniset saavat avattua pistetilinsä tälle keväälle.

Ottelun aloitus oli hankala meillä. Meidän tulee saada peleihin parempi startti, johon tulemme kiinnittämään huomiota. Pystymme luomaan hyviä maalintekotilanteita kunhan olemme tarpeeksi kärsivällisiä pallollisessa pelaamisessa.

Puolustaessa meidän tulee päästä lähemmäs pallollista sekä toimia vielä kollektiivisemmin, jotta riistäminen on mahdollista. Näin ollen meidän ei tarvitse myöskään juosta niin suuria metrejä.

Valmentaja Mikko Viitsalo

AC Oulun ailahteleva peli saa uuden koetuksen perjantaina Turussa, kun vastassa on hyvävireinen Inter. Valmennuksella on varmasti toiveissa ehjä ottelu, kun kahdessa aiemmassa ottelussa ensimmäinen jakso on ollut heikko ja siihen on odotettu parannusta. Toivottavasti joukkue saa molemmat jaksot perjantaina lentoon, jolloin turkulaisyleisölle voidaan tarjoilla navakkaa pohjoisen puoleista tuulta koko rahan edestä. 

Oululaisten riveistä ovat poissa Roope Salo, Danny Barrow ja Alexander Forsström.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko