Ennakko Edustus

AC Oulun ja FC Viikinkien yhteinen historia on värikäs ja mielenkiintoinen. Otteluista ei ole koskaan puuttunut draamaa ja yleisö on taatusti viihtynyt. Tänä vuonna on kohdattu jo kertaalleen Raatissa – ottelussa, josta AC Oululle jäi suuhunsa katkera maku. Tällä hetkellä sarjan kenties kovakuntoisin joukkue FC Viikingit ei tule saamaan lauantaina yhtään mitään ilmaiseksi.

Lauantaina Raatissa ei tule puuttumaan latausta. Toukokuussa AC Oulu nappasi kauden avausvoittonsa suvereenin esityksen jälkeen FC Viikinkien kustannuksella lukemin 5-0. Lopussa kentälle vaihdetun, tuoreen vahvistuksen Venance Zézén peliluvan ollessa puutteellinen, otti Palloliitto ja muutti ottelun lopputulokseksi 3-0 FC Viikinkien hyväksi. Tapaus jäi luonnollisesti harmittamaan oululaista jalkapalloyleisöä ja AC Oulua, toki oma virhe ja huolimattomuus tiedostaen. Kyseinen tapahtuma ja muutoinkin pitkäaikainen kilpakumppani FC Viikingit sytyttää taatusti koko laivastonsinisen joukkueen.

Puna-asuiset vuosaarelaiset ovat pelanneet vahvan kauden. Yhdeksän voittoa ja neljä tappiota oikeuttavat sarjassa toiseen sijaan heti RoPS:n jälkeen. Vaikka joukkue menetti viime kauden jälkeen osan avainpelaajistaan, on joukkue saanut riveihinsä uusia, innokkaita ja taitavia nuoria pelaajia. FC Viikingit esittääkin parhaimmillaan erittäin hyökkäysvoittoista ja aktiivista jalkapalloa, aivan kuten kotijoukkue AC Oulu. Luvassa on siis herkullinen ja viihdyttävä kotimainen jalkapallonäytös.

– Viikkarit on tällä hetkellä sarjan flow-joukkue. Heillä on kentällä erittäin paljon hyökkäysvoittoisia pelaajia ja pelirohkeus on huipussaan. Meidän täytyy ottaa kotikentällä kuitenkin ohjat käsiimme ja pakottaa heidät puolustuskannalle iskien heidän heikkoihin kohtiinsa. Tässä onnistuimme viime kerralla heitä vastaan ja lauantaina on tarkoitus näyttää kuka on kuka ilman selityksiä. Uskon, että tässä ottelussa yleisö todella viihtyy, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen naulaa.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu ainakin pelikieltoa kärsivä Juho Meriläinen. Viime ottelun alla loukkaantunut Juuso Majava lienee pelikuntoinen, kuten pelikiellosta vapautuva Joni Mäkelä. PK-35-ottelussa loukkaantuneen Juha Majavan pelikunto on vielä arvoitus.

AC Oulu – FC Viikingit
Lauantaina 14.7. klo 17:00
Raatin Stadion

Tervetuloa!