Ennakko Edustus

Ykkösessä viidentenä oleva AC Oulu kohtaa seuraavassa kotiottelussaan 7. sijalla olevan FC Viikingit. Kauden aiemmissa kohtaamisissa voitot ovat tasan 1-1, joten Raatin stadionilla ratkaistaan maanantai-iltana keskinäisten otteluiden herruus.

AC Oulun edelliset ottelut ovat olleet melkoista vuoristorataa, sillä Raatin stadionilla peli on luistanut, mutta parissa viime vierasottelussa kyyti on ollut kylmää. Sekä Ilves että Haka kaatoivat oululaisjoukkueen kotikentillään selkein lukemin. Raatissa pelatuista edellisistä neljästä ottelusta AC Oulu on voittanut kolme, ainoan tappion tultua juuri FC Viikinkejä vastaan. Maanantain jälkeen AC Oulu pelaa vielä seitsemän ottelua, joten sarjataulukon kärjessä tilanteet ehtivät muuttua vielä useaan kertaan. Ilves ja FC KooTeePee ovat yhden voiton päässä, joten AC Oulu tulee taistelemaan kärkipään sijoituksista hamaan loppuun saakka.

Seurat ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Kesäkuun lopussa AC Oulu haki vieraspisteet Vuosaaresta Joonas Sohlon ja Matias Ojalan maaleilla, mutta FC Viikingit sai revanssinsa pari viikkoa myöhemmin haettuaan voiton Raatista samoin 0-2-lukemin. Tuolloin Daut Kuqi ja Eero Peltonen viimeistelivät vierasjoukkueen osumat. Maanantain kohtaaminen on seurojen kahdeskymmenes Ykkösessä: molemmat ovat onnistuneet voittamaan kuusi kertaa ja seitsemän ottelua on päättynyt tasan. Keskinäisissä otteluissa on nähty paljon hienoja kohtaamisia, ja myös maanantain ottelusta on lupa odottaa tiukkaa taistoa pisteistä.

– Ykkönen on ollut tällä kaudella todella tasainen ja otteluita on pelattu paljon ristiin. Uskon saman tahdin jatkuvan myös syksyä kohti, joten kaikki on vielä avoinna. Me halumme parantaa otteita ja napsia maanantaina ”verivihollista” vastaan täydet kolme pistettä. Viikingit on pelannut ainakin meitä vastaan kaksi hyvää ottelua, joten minulle on pienoinen yllätys heidän sarjasijoitus – joka tapauksessa heitä ei voi missään nimessä aliarvioida, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#5 Arttu Hinkula – loukkaantumisista kuntouduttuaan valloittanut pelipaikan, kahdessa edellisessä ottelussa täydet minuutit.
#9 Dritan Stafsula – ainoana oululaisseuran pelaajana pelannut Ykkösen kaudella kaikki ottelut alusta loppuun.

Seuraa heitä, FC Viikingit:
#1 Mika Johansson – puolustuksen viimeinen lukko on edustanut urallaan useita pääkaupunkiseudun seuroja.
#20 Domenico Fortunato – taitava brasilialaisvahvistus Dudu on hurmannut vuosaarelaisyleisön.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu Juho Meriläinen, joka joutui Valkeakoskella ulosajetuksi kahden keltaisen kortin myötä. Sivussa ovat myös kesäkuussa loukkaantunut kapteeni Lassi Nurmos sekä polveaan kuntouttava Daniel Owusu.

AC Oulu – FC Viikingit
Maanantaina 12.8. kello 18:30
Raatin stadionilla

Katso ottelu livenä netistä 5 euron hintaan!>>

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko