Ennakko Edustus

Kahden tappiottoman kotiottelun jälkeen AC Oulun ohjelmassa on kahden vieraspelin viikko. Tiistai-iltana laivastonsininen miehistö haastaa sarjapaikkansa puolesta tiukasti taistelevan FC Viikinkien joukkueen.

Heteniityn kentällä Vuosaaressa kohtaavat kaksi toisilleen erittäin tuttua seuraa. Virallisissa otteluissa sininen ja punainen ovat iskeneet vastakkain jo 24 kertaa. Otteluissa on nähty usein viihdyttävää ja maalirikasta jalkapalloa: keskimäärin tulostaululle on kirjattu yli kolme maalia per peli. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Oulun ykköset veivät lukemin 2-1, kun Titi Essomba ja Dritan Stafsula ohjasivat viikinkilaivan karille.

FC Viikinkien kausi Ykkösessä on ollut äärimmäisen vaikea. Kuusi pistettä kerännyt laivue on juhlinut voittoa ainoastaan kerran, kun kesäkuisessa Stadin derbyssä HIFK kaatui näyttävästi lukemin 3-0. Joukkueessa on kuitenkin useita lahjakkaita ja yllätysvalmiita pelaajia, joten AC Oulu saa taatusti taistella toden teolla pisteistä myös tiistai-illan ottelussa.

Päävalmentaja Mika Sandbergin johdolla FC Viikingit tulee laittamaan jokaisen syyskierroksella vastaan tulevan vastustajan ahtaalle, sillä pitkän putken Ykkösessä ei haluta katkeavan. Vuosaarelaisten paras maalintekijä on Fidan Seferi, joka on naulannut yhteensä neljä osumaa. Edellisen kerran Seferi osui viime keskiviikkona Porissa, kun sarjan kaksi viimeistä tasasivat pisteet lukemin 3-3.

Sarjassa seitsemännellä sijalla oleva AC Oulu on esittänyt vahvoja otteita Raatin stadionilla, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa. Päävalmentaja Rauno Ojasen mukaan mollivoittoista vieraspelivirettä lähdetään katkaisemaan omaan tekemiseen luottaen.

– Vieraissa on ollut vaikeaa, mutta nyt tuota tilastoa lähdetään muuttamaan. Kolmessa edellisessä ottelussa olemme saaneet pelillisiä asioita parannettu ja homman täytyy jatkua. Viikkarit ovat pelanneet alakanttiin ja aliarviointiin ei ole kenelläkään varaa – muuten tulee noutaja pommin varmasti. Nöyrä puolustaminen ja tehokas hyökkääminen ovat avainasiat huomiselle, Ojanen kertoo.

AC Oulun kokoonpanosta on sivussa ainoastaan Aapo Heikkilä, joka on kuitenkin vihdoin tekemässä paluuta pitkän sairasloman päätteeksi.

AC Oulun kotiotteluista tuttu SportTV näyttää Ykkösen klassikko-ottelun 8 euron hintaan. Lähetykseen pääset tästä>>

FC Viikingit – AC Oulu
22.7. klo 18:30
Heteniityn urheilukeskus