Ennakko Edustus

Sunnuntaina voittotilin avannut AC Oulu saa keskiviikkona vieraita Kotkasta, kun FC KooTeePee saapuu vierailulle Raatin Stadionille. Luvassa on jälleen tiukkaa kamppailua sarjapisteistä.

Vierasjoukkue aloitti kautensa väkevällä 3-0-voitolla HIFK:sta. Tämän jälkeen tulokset ovat olleet otteluruuhkassa matkustaneelle kotkalaisryhmälle heikompia ja kuudesta ottelusta on kasassa viisi pistettä. Tasaisessa sarjassa jokainen piste ja erityisesti kolme pistettä ovat kullan arvoisia. KooTeePee:n vaarallisuudesta kertoo kuitenkin paljon Suomen Cupissa Veikkausliigan kärkijoukkueen FC Interin lähettäminen laulukuoroon. Janne Hyppösen luotsaama joukkue saapuu Ouluun taatusti nälkäisenä.

AC Oulu otti siis viime sunnuntaina kauden avausvoittonsa FC Viikinkien kustannuksella, kun oululaiset lähettivät itähelsinkiläiset pitkälle junamatkalle 5-0-tappio niskassa. Alkukauden hyvät otteet saatiin ottelussa konkretisoitumaan maaleiksi ja täten sarjapisteiksi. Lisäksi joukkue kykeni pitämään oman maalinsa koskemattomana ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lähtökohdat otteluun ovat siis hyvät, mutta varaa leijumiseen ei ole hetkeksikään ja jokaisen tulee kaivaa itsestään jälleen suurella sydämmellä taisteleva pelaaja.

– KooTeePee on ollut jo vuosia erittäin kurinalaisesti puolustava ja organisoitu joukkue. He taistelevat rajusti ”ahtaajamentaliteelilla” ja ovat vaikeasti voitettava joukkue. Tänä vuonna heiltä löytyy lisäksi muutama täsmävahvistus, kuten KuPS:sta tuttu Juho Nykänen sekä kaksimetrinen kärkimies Aaron Wheeler. Etenkin Wheelerin kanssa tulee meidän puolustuksella taatusti mukavia paineja. Lähdemme siitä, mihin sunnuntaina jäimme ja mikäli pystymme pitämään sen aktiivisuuden ja tahtotilan, olen erittäin luottavainen lopputuloksen suhteen. Tässä sarjassa mikään ei tule kuitenkaan ilmaiseksi, joten lepsuiluun ei ole varaa, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi.

AC Oulun terveystilanne näyttää edelleen hyvältä. Pientä jobin postia tiistain viimeistelyharjoitukset kuitenkin toivat, sillä toppari Juho ”Äffä” Meriläisen pelikunto selvinnee vasta pelipäivänä.

AC Oulu – FC KooTeePee keskiviikkona 29.5. klo 18:30 Raatin Stadionilla.

Tervetuloa!