Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa jälleen tärkeistä sarjapisteistä, kun joukkue kohtaa FC KooTeePeen Kotkan Arto Tolsa-areenalla torstai-illan kamppailussa.

Vaikka kotkalaiset ovat pelanneet sarjan tähän saakka tuloksellisesti alakanttiin, ovat he pelanneet otteluraporttien mukaan useasti hyviä otteluita. Viimeistelyn ontuessa on sarjapisteitä kertynyt vasta 13 kappaletta. Tästä huolimatta kovana tunnettua kotijoukkuetta on täysin turha aliarvioida, vaan koko AC Oulun joukkueelta vaaditaan nappisuoritusta, jotta tuliaisiksi olisi tuotavana kolme sarjapistettä. Hyvässä vireessä olevat oululaiset eivät toki muuhun tyydy.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran – Raatissa pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-1-kotivoittoon, mutta ottelu oli erittäin tasainen, kuten joukkueiden historiassa on totuttu näkemään. Kotkalaisten näkyvin pelaaja, eikä vähiten pituutensa puolesta, on jenkki Aaron Wheeler. Yli kaksimetrisen, mutta hyvin liikkuvan kolossin kanssa pitää kiirettä taatusti niin pelitilanteissa, kuin erikoistilanteissakin.

– Olen aina puhunut kotkailaisten ”ahtaaja-asenteesta” ja siitä kuinka vaikeaksi he tekevät vastustajan pelin heidän kotikentällään. Huominen ei tee tässä asiassa poikkeusta ja meidän täytyy olla erittäin hyvällä jalalla liikkeellä heti ottelun alusta asti. Heillä on tuloksista huolimatta erittäin vaarallinen, kookas ja hyvä joukkue kasassa. Meillä on kuitenkin itseluottamus kunnossa ja voittoa lähdetään ilman muuta hakemaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuu yhä loukkaantumisesta kärsivä Juha Majava, mutta muuten joukkue matkasi keskiviikkona Lahteen täydessä miehityksessä.