Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Honka kohtaavat toista kertaa peräkkäin Suomen Cupin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Nyt on revanssin aika. Palloliiton päätöksellä ottelu pelataan tyhjille katsomoille. Uutisen alaosasta löydät lisää informaatiota asiasta.

Lauantaina Heinäpään jalkapallohallissa on mahdollisuus nähdä cup-huumaa, kun Veikkausliigassa pelaava FC Honka saapuu AC Oulun vieraaksi Suomen Cupin neljännesvälierään. Laivastonsiniset kohtasivat myös viime vuonna Hongan samassa vaiheessa. Tuolloin Honka oli parempi luvuin 0-1.

FC Hongan taival Suomen Cupissa ei varsinaisesti ollut jättimenestys. Viidestä alkulohkon ottelussa Honka otti voiton IFK Mariehamnista ja pelasti tasan HJK:n, TPS:n ja HIFK:n kanssa sekä hävisi Interille. Toisaalta Honka on kohdannut viimeksi harjoitusotteluissa norjalaisseurat Vikingin ja Sandnesin, joista molemmista se on ottanut komeat voitot.

AC Oulun taival Suomen Cupissa Ykkösen joukkueiden kesken meni suhteellisen hyvin. Viidestä ottelusta Laivastonsiniset nappasivat voitot SJK Akatemista, FF Jarosta ja AC Kajaanista. Lisäksi vielä kaksi tasapeliä VPS:n ja KPV:n vieraina. Suomen Cupin alkulohkon jälkeen AC Oulu on pelannut yhden harjoitusottelun, jossa kaatui naapuriseura JS Hercules lukemin 1-2.

FC Hongan joukkue on viime kaudesta muuttunut jonkin verran. Joukkueen ovat jättäneet mm. Juha Hakola, Tommi Saarinen, Gideon Baah sekä Mikko Sumusalo. Tulopuolella seuraan ovat saapuneet mm. maalivahti Markus Uusitalo HJK:sta, paluun Norjasta tehnyt puolustaja Tapio Heikkilä, AC Oulussakin kaudella 2013 pelannut Dani Hatakka, aikoinaan FC Barcelonan paidassa pelannut Jean Marie Dongou sekä VPS:sta siirtynyt Jerry Voutilainen.

AC Oulu ja FC Honka ovat kohdanneet historian saatossa virallisissa otteluissa 15 kertaa. Laivastonsiniset ovat napanneet näistä neljä voitttoa, viisi kertaa on pelattu tasan ja kuusi kertaa Honka on ollut vahvempi. Kuten mainittua Honka nappasi viime vuonna lähes päivälleen samaan aikaan pelatussa ottelussa 0-1 voiton.

Viimeksi AC Oulu on voittanut Hongan 13.9.2010 pelatussa Veikkausliiga-ottelussa lukemin 3-4, Frank Jonken tehdessä kaikki AC Oulun maalit. Tuolloin Hongan yksi maalintekijöistä oli seurassa vieläkin pelaava Henri Aalto. Hongan aktiivipelaajista myös Konsta Rasimus ja Tapio Heikkilä olivat tuolloin espoolaisten kokoonpanossa. AC Oulun penkiltä ottelun 85. minuutilla vaihdettiin kentälle nykyinen toimitusjohtaja Juho Meriläinen. Kakkosmaalivahtina nähtiin nykyinen maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen.

Kommentit

Koko jengi on innoissaan. Peli tulee hyvään kohtaan kun valmistaudutaan sarjaan. Honka viime vuoden pronssijengi on täynnä laatupelaajia ja pelaavat kesällä Eurooppa-liigan karsintoja. Meidän pitää puolustaa aggressiivisesti mahdollisimman ylhäältä ja oltava järkeviä kun riistämme pallon, eka toiminto sen jälkeen on avainasemassa. Tällä hetkellä terveystilanne on hyvä ja aina jokaiseen peliin valitaan paras sen hetkinen kokoonpano johon vaikuttaa vireystila ja taktiikka, kommentoi päävalmentaja Jyrki Ahola.