Ennakko Edustus

AC Oulun torstain tappio Hakalle oli kova isku. Pettymysten jälkeen on noustava uuteen taisteluun ja seuraava mahdollisuus näyttää osaamistaan on huomenna sunnuntaina, kun JJK saapuu vieraaksi klo 18:30 alkavaan otteluun. Kamppailu on samalla Välituntipallo-kampanjan päätös, jonka johdosta kaikki Oulun 3. luokkalaiset ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn. Raatin tekonurmella järjestetään lisäksi Jalkapallo Yhdistää -tapahtuma klo 16:30-18:00. Tapahtumassa jalkapalloaiheisia rasteja suorittamalla kaikki alakouluikäiset voivat lunastaa itselleen pääsylipun otteluun.

Sarjataulukossa AC Oulu on viidentenä 36 pisteellä ja JJK kolmantena 42 pisteellä. AC Oululla ja JJK:lla on saman verran otteluita pelattuna. Viime aikaisista surullisista tuloksista huolimatta, ottelussa riittää panosta. AC Oululla on mahdollisuus kiriä tässä ottelussa piste-eroaan JJK:ta kohtaan kiinni, ja joukkueella on vielä JJK toistamiseen jäljellä kuluvan kauden viimeisessä kotiottelussa.

Laivastonsiniset lähtevät sunnuntain peliin allaan masentava kotitappio Hakasta lukemin 1-2. Tappio tiesi nousuhaaveiden vaikeutumista entisestään, mutta tappiosta huolimatta sarjassa on vielä neljä peliä jälellä, eli 12 pistettä. Karsintapaikka ei ole enään omissa käsissä, mutta voittoputkella ja muiden joukkueiden ristiinpelaamisilla kuitenkin vielä teoriassa mahdollista.

AC Oulu pelasi torstaina ajoittain hyvin Hakaa vastaan, mutta jälleen joukkueen ongelmaksi muodostui viimeisteleminen. AC Oululla oli monta hyvää maalipaikkaa, mutta Laivastonsiniset onnistuivat maalinteossa vain kertaalleen. Haka oli omissa paikoissaan tehokkaampi.

AC Oulun viisi edellistä ottelua pitävät sisällään Haka ja MP-tappioiden lisäksi voiton Vasa IFK:sta sekä tasapelit FC Jazzia ja Turun Palloseuraa vastaan. Joukkueen nykyvire on alakuloinen, jota päävalmentaja Rauno Ojanen yritti muuttaa torstain kamppailuun laittamalla kentälle nuoren kärkiparin, Petteri Pietola – Aapo Heikkilän. Nuori kärkipari pelasikin pirteästi, molemmat onnistuivat luomaan maalipaikkoja itselleen, mutta viimeistely jätti paljon parantamisen varaa. Sunnuntain kokoonpanoa ajatellessa Rauno Ojasella riittää mietittävää.

JJK:n viisi edellistä kamppailua sisältävät kaksi tappiota, ja kolme voittoa. Jyväskyläläiset hävisivät edellisessä kamppailussaan tärkeän kotipelin Turun Palloseuralle lukemin 0-3, joten luvassa on varmasti sisuuntunut ja nälkäinen vierasjoukkue AC Oulun riesaksi sunnuntaina. TPS-tappiota edelsivät voitot VIFK:sta, Ekenäs IF:stä, tappio PS Kemille sekä voitto Mikkelin Palloilijoista.

Huomionarvoista on se, että JJK on tehnyt viidessä edelisessä pelissään 13 maalia, kun AC Oulu on viidessä edellisessä kamppailussaan tehnyt vain kolme maalia. Laivastonsinisten puolustus saakin olla tarkkana sunnuntaina, että maaliahne JJK:n maalipaikat puolustetaan huolella.

Sunnuntaina pelattava AC Oulu – JJK on joukkueiden toinen välien selvittely kuluvalle kaudelle. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Jyväskylän Harjun kentällä päättyi 0-0 pistejakoon. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli AC Oulun hallintaa, mutta joukkue ei onnistunut realisoimaan hallintaansa maalisarakkeeseen asti.

Sunnuntain ottelu on joukkueiden 11 kaikkien kausien aikana. Maratontaulukossa AC Oulu on niskan päällä, sillä Laivastonsiniset ovat voittaneet otteluista viisi. JJK on onnistunut voittamaan ottelut kolmesti, ja kahdesti ollaan päädytty pistejakoon. Edellinen jyväskyläläisten vierailu Ouluun päättyi AC Oulun kannalta hienosti, kun AC Oulu voitti 5.9.2014 pelatun ottelun 3-1.

AC Oulu on ollut kuluvalla kaudella hyvä kotijoukkue. Hakatappiosta huolimatta, joukkue on Ykkösen kotitilastoissa sarjan kolmanneksi kotijoukkue. Laivastonsiniset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 12 kotiottelua, ja näistä saldona on kahdeksan voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

JJK on puolestaan yksi sarjan kovimpia vierasjoukkueita, sillä se on vierastilastoissa kolmantena. Kymmenestä pelatusta vierasottelusta se on onnistunut voittamaan viisi. Viiden voiton lisäksi jyväskyläläisillä on tilillään 2 vierastasapeliä, ja 3 vierastappiota.
JJK:lla on vahvasta vierastilastosta huolimattaan allaan kaksi vierastappiota, ja AC Oulu lähteekin otteluun sillä menttaliteetilla JJK:n vierasotteluiden tappioputki kasvaa kolmeen.

Sunnuntaina jalkapalloa koko perheelle!

Sunnuntaina Välituntipallo-kampanjan kunniaksi kaikki Oulun alueen 3.luokkalaiset pääsevät otteluun veloituksetta oman koulun jakamilla pääsylipuilla, jotka ovat lahjoittaneet mukana olevat yritykset ja yksityiset ihmiset. Jokainen koulu saa ennen ottelun alkua oman pallonsa.

Mukana Välituntipallo-kampanjassa ovat:

PLC

Arktes

Oulun Jätehuolto

VRJ Service

Liikuntakeskus Hukka

Ykkössuutarit

UKI Arkkitehdit

Jumpru Pub

OSAO

Oluthuone Leskinen

Harri Pihlajaniemi

Kaleva

LähiTapiola Pohjoinen

OMP Works Oy

Lisäksi sunnuntaina Raatin tekonurmella järjestetään Jalkapallo Yhdistää -tapahtuma, joka on tarkoitettu koko perheelle. Kaikki alakouluikäiset voivat lunastaa pääsylipun illan otteluun suorittamalla jalkapalloaiheisia rasteja.

Kommentit

– Pettymykset ovat osa urheilua ja elämää. Torstaina oli sellainen päivä, mutta kauaa ei ehditä onneksi murehtia. Sunnuntaina saamme vastaan huippujoukkueen, joka vilisee nuoria oman kylän poikia – aivan kuten mekin. Odotan hienoa ottelua ja tietysti paluuta voittojen tielle. Meillä on neljä peliä aikaa näyttää mille sijalle sarjataulukkoa kuulumme ja jokainen otettavissa oleva piste otetaan ja katsotaan mihin se riittää, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulu pääsee lähtemään kamppailuun ilman varmoja poissaoloja. Flunssa-aalto saattaa kuitenkin vaikuttaa sunnuntain ottelun kokoonpanoon.

Seuraa heitä

Petteri Pietola #18 AC Oulu

 

Petteri Pietola oli torstain Haka-ottelussa ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja pelasi myös koko ottelun. Pietolan esitys oli vahva ja AC Oulu sai luotua hänen kauttaan usean maalipaikan. Nopea hyökkääjä oli lähellä iskeä pallon verkkoon, mutta Hakan maalivahti sai niukin naukin torjuttua Pietolan laukauksen. Pietola oli torstain ottelussa pirteä ja energinen, ja Haka-puolustus saikin olla nopean kärkiduon, Pietola-Heikkilän kanssa jatkuvasti hereillä.


 

Teppo Marttinen #22 JJK

 

JJK:n ykkösmaalivahti Janne Korhonen otti jyväskyläläisten edellisessä ottelussa TPS:ää vastaan suoran punaisen kortin, ja näin ollen sunnuntain ottelussa AC Oulua jyväskyläläisten maalin suulla pelaa -96 syntynyt Teppo Marttinen. Kuinka nuori, vähälle peliajalle jäänyt maalivahti pystyy kantamaan ison roolin JJK:n maalinsuulla?