Ennakko Edustus

Kauden kolmanneksi viimeinen ottelu, ja samalla kauden toiseksi viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina klo 16 Raatin stadionilla. AC Oulun vieraaksi saapuu Ekenäs IF. Mikäli Laivastonsiniset meinaavat tosissaan taistella noususta Veikkausliigaan, eivät tasapelit enää riitä.

Viime kierroksella pelattu tasapeli Hakaa vastaan hankaloitti nousutaistelua, mutta ei silti vielä tappanut unelmaa noususta. Sarjataulukossa AC Oulun keräämät 40 pistettä oikeuttavat kolmanteen sijaan. Ero kärkijoukkue JJK:n on kuusi pistettä, ja nousukarsintapaikalla majaileva TPS:n ero on vain kaksi pistettä. Kaiken lisäksi TPS saapuu reilun viikon päästä Raattiin Laivastonsinisten viimeiseen kotiotteluun. Tuossa ottelussa saattaa olla huimat panokset.

Mutta takaisin tähän hetkeen. Laivastonsinisten otteet viime aikoina eivät ole olleet loistavia. Erinäisistä syistä pelaajia on jouduttu kierrättämään, joten keskikesältä tuttua tasapainoa ja hyökkäysvoittoista peliä ei ole nähty. Joukkueen edellinen voitto on elokuun lopulta, kun KTP kaatui Kotkassa 1-4. Tuon jälkeen Jaro kaatoi oululaiset Raatissa tyrmäävästi 0-3. Voiton ja häviön jälkeen on ollutkin tasaisempaa, koska edelliset kolme ottelua ovat päättyneet tasapeliin. 

Vierasjoukkue EIF:n tilanne on päinvastainen. Kasassa on 31 pistettä, joka oikeuttaa seitsemänteen sijaan. Sarjan jumbona on edelleen FC Jazz 19 pisteellä, ja toisella tippujan paikalla KTP 26:lla pisteellä. Kun jaossa on vielä yhdeksän pistettä, kaikki on myös auki tippumisen osalta. Viidestä viime ottelusta EIF on saalistanut komeat kolme voittoa, mutta kaksi kertaa joukkue on joutunut poistumaan kentältä tappio niskassa. 

Kauden 2016 tilastojen valossa AC Oulu tulee voittamaan lauantain ottelun. Edelliset kohtaamiset ovat päättyneet Laivastonsinisten 5-3 ja 2-0 voittoihin. EIF:n maalitykki Sasa Jovovic siirtyi heinäkuun siirtoikkunassa Veikkausliigaan Kuopion Palloseuraan. Serbikärki jätti ison loven tammisaarelaisten hyökkäykseen. Joukkueen tämän hetkinen paras maalintekijä on viidellä osumalla Boubacar Kinda. Ykkösen maalipörssin voittoa tavoitteleva AC Oulun tähtihyökkääjä Aristote Mboma jatkaa edelleen AC Oulun ja koko Ykkösen maalitilaston kärjessä 15:llä osumalla.

Vierasjoukkue EIF:ssä on nähty syyskuun aikana muutoksia niin pelaajistossa kuin valmennuksessakin. Oululainen Ilkka Marttila luotsaa tammisaarelaisia loppukauden, kun edellinen päävalmentaja Stefan Strömberg erosi tehtävästään. Marttila valmensi tällä kaudella aiemmin naisten liigajoukkue ONS:ia. Pelaajistoon joukkue sai apuja Veikkausliigasta, kun PK-35 Vantaata edustanut Lucas Kauffmann siirtyi vihreäpaitoihin. Lisäksi Juho Salminen siirtyi joukkueeseen FC Interistä. EIF:stä pois siirtyi norjalaiskaksikko Lamin Jaiteh ja Fredrik Fladby.

Kommentit

– Ollaan keskitytty tällä viikolla vain omaan tekemiseen. Meidän olisi pitänyt saada jätkistä enemmän irti viime peleissä ja kaivaa edes yksi voitto. Mutta vastustajat tekivät meidän pelin tosi vaikeaksi, joten kovia haasteita nämä ovat kyllä olleet. Lauantaina tasapeli ei valitettavasti enää riitä, kertoi lyhyesti kaupungilta tavoitettu AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Poissa kokoonpanosta ovat Antti Peura, Petteri Pietola ja Cephas Doku

Seuraa heitä

Jatkaako ”Power”-Pekka Welling Laivastonsinisten avauskokoonpanossa. Jos jatkaa, nähdäänkö häneltä maaleja tai syöttöjä?

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko