Ennakko Edustus

AC Oulu ja Ilves iskevät yhteen Pirkkahallissa klo 14.30 alkavassa ottelussa. Koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan edelleen suljetuin ovin, mutta jalkapalloherkusta pääsee nauttimaan tuttuun tapaan Ruutu-palvelussa.

Ilves on kaikille suomalaisille tuttu legendaarinen seura. Jalkapallon puolella tupsukorvat kulkivat useita vuosia häntä koipien välissä, kunnes 2010-luvun uusi tuleminen muutti tilanteen. Tällä hetkellä keltapaidat ovat yksi Suomen suurimmista junioriseuroista, jonka edustusjoukkue on niittänyt kohtuullista menestystä Veikkausliigassa jalostaen pelaajia eteenpäin isommille kentille saakka – viimeisimpänä nousevana tähtenä FC Toulouseen siirtynyt 18-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä.

Ilves ja AC Oulu pelasivat Ykkösessä vastakkain kausilla 2013 ja 2014 yhteensä kuusi kertaa. Oululaiset ovat tilastoissa niskan päällä kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Ilveksen nousu Veikkausliigaan varmistui kauden 2014 päätteeksi. Nousu tapahtui kabineteissa ja moni muistanee, että Ilves oli sarjataulukossa AC Oulua parempi maalieron turvin – tällöin siis oululaiset jäivät Veikkausliigapaikasta kaksi maalia huonommalla maalierolla.

Ilveksen riveissä on nähty vuosien saatossa AC Oulusta tuttuja pelaajia. Matias Ojala ja Jair ovat jatkaneet matkaansa muihin liigajoukkueisiin, mutta Oulun oma pellavapää Tuure Siira aloittaa Ilveksessä jo kuudennen perättäisen kautensa.

Molemmat joukkueet aloittavat Suomen Cupin vuosimallia 2021 tappiolla. SJK haki AC Oululta pisteet 1-0-vierasvoitolla ja KuPS oli puolestaan ikävä vierailija, kun se oli Ilvestä parempi 2-0-lukemin. Lauantain keskinäinen ottelu onkin molemmille todella tärkeä jatkopaikkahaaveiden osalta.

Kommentit

– Mukava kohdata uudistunut ja nuorentunut Ilves. Ovat pelanneet hyviä otteluita tähän alkukauteen, vaikka toki nyt viime matsissa tuli KuPS:lta pataan. Mutta innolla lähdetään taistelemaan pisteistä, AC Oulun Lassi Nurmos kommentoi.

 

– Kuten vuoden aikaan kuuluu, on treenattu alkuviikko todella kovaa. Loppuviikkoa kohti on sitten hieman otettu jalkaa pois kaasulta ja haettu terävyyttä. Perjantaina vedetään viimeistelytreenit, syödään tuossa Perlassa ja jatketaan OuBusin uudella hienolla kiesillä kohti Tamperetta, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

 

– Sinänsä meillä ei ole ollut ongelmia peleissä, mutta totta on että vastustajan selustaan ei olla päästy niin paljon kuin halutaan. Odotan pelaajilta sellaista äijämäisyyttä molemmissa bokseissa. Sillä lähdetään hakemaan pisteet, Ahola päättää.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko