Ennakko Edustus

Laivastonsinisten kannattajat näkevät lauantaina uuden tuttavuuden Raatissa, kun AC Oulu isännöi ensimmäistä kertaa tammisaarelaista Ekenäs IF:ää Oulussa. Ykkösen ottelu alkaa Barents Gamesien vuoksi lauantaille poikkeuksellisesti vasta kello 18:30

Sarjataulukossa kuudentena tasapisteissä FC Hakan kanssa oleva AC Oulu saa lauantaina vieraita Tammisaaresta, kun se kohtaa sarjassa kahdeksantena olevan EIF:n. AC Oulu on kasannut 24 sarjapistettä 15 pelaamassa ottelussaan, kun taas puolestaan EIF:n pistesaldo on kertynyt 13 pisteen verran 16 pelatussa ottelussa.
Vaikka joukkueet ovat sijoituksellisesti lähekkäin, joukkueet pelaavat eri tavoitteista. AC Oulun tavoitteena on sarjan kärkisijat, kun taas puolestaan sarjanousija EIF:n tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

Laivastonsiniset lähtevät lauantain kamppailuun loistavista ennakkoasetelmista. Alla on vakuuttava, ja tämän kauden paras esitys. Edellisessä 3-1-voittoon päättyneessä PS Kemiä vastaan käydyssä kamppailussa puolustus sekä hyökkäyspeli toimivat loistavasti maalinteossa onnistuneiden Toni Tahvanaisen, Kemo Darboen ja uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä tehneen Petteri Pietolan johdolla. 
Derbyvoittoa edelsivät tasapeli FC Hakaa vastaan, sekä voitot Mikkelin Palloilijoista, VIFK:sta, sekä FC Jazzista.

Vierailija Ekenäs IF:n viime ottelut ovat sujuneet heikosti. Joukkue on hävinnyt kolme edellistä ottelua putkeen PK-35:lle, PS Kemille sekä TPS:lle. Kolmen ottelun tappioputkea edelsi kotivoitto FC Hakasta, sekä kotitasapeli JJK:sta. 
Korjatakseen huonoa virettään tammisaarelaiset ovat aktivoituneet siirtomarkkinoilla. Joukkue julkaisi aiemmin tällä viikolla hankkineensa riveihin Uusi-Seelantilaisen Chris Jamesin.

AC Oulun historian ensimmäinen kotiottelu Ekenäs IF:ää vastaan on Laivastonsinisten kuluvan kauden kahdeksas kotiottelu. AC Oululla on menossaan vahva kotiotteluiden putki, sillä joukkue on voittanut viisi kotipeliä peräjälkeen. Ilman pisteitä Oulusta ovat joutuneet lähtemään PS Kemi kahdesti, Mikkelin Palloilijat, FC Jazz sekä VIFK. Kotivoittoputkea edelsivät tasapeli TPS:ää vastaan, sekä tappio PK-35:tä vastaan.
 Maalisuhde AC Oulun kotiotteluissa on Laivastonsinisten hyväksi 11-6.

Tammisaarelaisille lauantain ottelu on puolestaan kauden yhdeksäs vierasottelu. Nousijajoukkueen vierasottelut ovat sujuneet heikosti, sillä kahdeksasta ottelusta se on hävinnyt viisi kamppailua. Joukkue on hävinnyt PS Kemille kahdesti ja kertaalleen TPS:lle, PK-35:lle sekä JJK:lle. Tasapelin EIF onnistui taistelemaan FC Hakan vieraana Valkeakoskella 4-4 maali-iloittelussa. Tämän kauden ainoat vierasvoitot joukkue on ottanut Mikkelin Palloilijoiden sekä FC Jazzin kustannuksella.
Tammisaarelaisten maalisuhde vierasotteluissa on 11-21 vastustajien hyväksi.

Lauantain kamppailu on joukkueiden toinen kohtaaminen kuluvalle kaudelle Ykkösessä. AC Oulu voitti joukkueiden välisen historian ensimmäisen kamppailun lukemin 0-2, Henry Mäkäräisen ja Kemo Darboen maaleilla.

Odotettavissa on ottelu jossa AC Oulu ottaa itselleen pallonhallinnan, ja vierasjoukkue EIF puolustaa ja pyrkii iskemään vastahyökkäyksillä aina mahdollisuuksien mukaan. Mikäli Laivastonsiniset saavat viritettyä itsensä samanlaiseen pelilliseen valmiuteen ja taistelutahtoon, kuin PS Kemiä vastaan käydyssä ottelussa, tulee EIF:lle todella vaikea ensiesiintyminen Raatin stadionilla.

Vaikka joukkueet lähtevät otteluun erilaisista lähtökohdista, tulee Laivastonsinisten kuitenkin sisäistää Rauno Ojasen useasti sanoma lause, “Tässä sarjassa ei helppoja pelejä ole”. Yhteenkään otteluun ei ole varaa lähteä takki auki, ja Ojanen pitää varmasti huolen, että kaikilla pelaajilla on asenne kunnossa, kun lauantaina kello 18:30 AC Oulu – Ekenäs IF ottelun avausvihellys kajahtaa Raatin stadionilla.

Kommentit

– Itseäni toistan, mutta sanon sen jälleen kerran: helppoja pelejä ei tällä kaudella ole ollut, eikä tule olemaan. EIF on fyysisesti vahva joukkue, joka taistelee kaikki tilanteet loppuun saakka. He ovat vahvistaneet joukkuetta ja taistelevat putoamista vastaan, joten jokainen piste on heille arvokas. Meillä on sujunut viime aikoina hyvin, mutta korvien välin täytyy olla ennen kaikkea mukana ja kunnossa huomenna – kokoonpanotilanne ja kilpailu pelipaikoista on äärimmäisen tiukkaa, mutta kaikki seisovat joukkueena yhteisen tavoitteen takana ja se on hienoa katseltavaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oululla on kaikki pelaajat käytössä, kun Kemi-ottelun mahataudin ja pelikiellon vuoksi huilanneet Janne Hietanen ja Antti Peura palaavat kokoonpanoon. Henry Mäkäräinen jatkaa lainalla AC Kajaanin riveissä.

Seuraa heitä

Toni Tahvanainen #26 AC Oulu

 

Tahvanaisen kausi on ollut ailahteleva, niin kuin joukkueenkin. Oli kauden ensimmäisessä pelissä avauskokoonpanossa iskien maalin PK-35:n verkkoon. Tämän jälkeen rooli on vaihdellut useasti. “Tahvis” on löytänyt itsensä välillä vaihtopenkiltä, ja kertaalleen myös katsomosta. Kuitenkin viime pelissä Tahvanainen näytti omat kykynsä, pelaten loistavan kamppailun PS Kemiä vastaan. Tahvanainen onnistui Kemiä vastaan maalinteossa, jonka lisäksi hän myös syötti Kemo Darboen tekemän voittomaalin. Itseluottamus on varmasti kohdallaan viime pelin jäljiltä. Pystyykö “Tahvis” jatkamaan samoja otteita?

 

Chris James, Ekenäs IF

 

Ekenäs IF julkaisi keskiviikkona hankkineensa riveihinsä ottelukohtaisella sopimuksella Uusi-Seelantilaisen keskikenttäpelaaja Chris Jamesin. 28-vuotias James tekee lauantain ottelussa ensiesiintymisen Tammisaarelaisten riveissä Ykkösessä.
Urallaan James on edustanut aiemmin Suomessa esimerkiksi Tampere Unitedia sekä Kuopion Palloseuraa. Keskikenttäpelaajalle on kertynyt myös Uuden-Seelannin A-maajoukkueessa 21 ottelua.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko