Ennakko Edustus

AC Oulun urakka Suomen Cupissa alkaa lauantaina 2. helmikuuta Valkeakoskella, jossa Haka isännöi laivastonsinisiä. Ottelu vihelletään käyntiin Saharan tekonurmella klo 14.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana.

Haka ja AC Oulun ovat tulleet viime vuosina tutuiksi toisilleen – joukkueet ovat pelanneet Ykkösessä vastakkain 18 ottelussa ja näissä Haka on ollut niskan päällä. Valkeakoskilaiset ovat voittaneet kohtaamisista kahdeksan, AC Oulu puolestaan neljä. Viime kaudella Haka oli kolmessa ottelussa voittamaton, sillä se otti kaksi voittoa ja kerran päädyttiin tasatulokseen.

Molemmat joukkueet ovat ilmoittaneet tulevan Ykkösen kauden ainoaksi tavoitteeksi sarjanousun. Niin ovat tavalla tai toisella tehneet myös Jaro, TPS ja KTP, joten Veikkausliigaehdokkaista ei ole, jälleen kerran, Ykkösessä pulaa.

Hakan päävalmentaja ensimmäistä kauttaan aloittavan maajoukkuelegendan Teemu Tainion pelikirja on vielä pieni mysteeri, mutta kasattu joukkue on toistaiseksi varsin nuori ja suhteellisen kokematon, mutta sitäkin potentiaalisempi. Lauantaina ei pelata vielä Ykkösen pisteistä, mutta Suomen Cup on molemmille joukkueille taatusti paikka näyttää osaamistaan ja kehittää peliä. Tässäkin ottelussa jaetaan jo henkistä pääomaa ja taistelupareja kesän pelejä varten, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä.

Kommentit

– Meillä on joukkue jo suhteellisen hyvin kasassa ja harjoittelussa on päästä pikku hiljaa asian ytimeen. Määrät ja tempo nousevat tasaisesti ja treeniviikko on mukava päättää otteluun. Haluamme edetä Cupissa pitkälle, joten täyttä pistepottia lähdetään hakemaan. On mukava nähdä Hakan vire tässä vaiheessa talvea, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta on poissa ainoastaan pienestä alaraajavammasta kärsivä Driton Shala.

ACOTV

Otteluennakko