Ennakko Edustus

Ykkösen sarjakärjessä puhtaalla pelillä oleva AC Oulu kohtaa keskiviikkoiltana sarjataulukossa seitsemäntenä majailevan AC Kajaanin.

Laivastonsiniset jatkoivat viime kierroksella siitä mihin olivat edellisellä jääneet. Nyt joukkueella on kasassa uskomattomat kuusi voittoa, kuudesta ottelusta. Maalierossakaan ei ole häpeämistä, sillä sen ollessa 9-2, voidaan todeta, että voitot ovat olleet lukujen valossa ansaittuja.

Keskiviikkoillan vastustaja AC Kajaani aloitti kautensa loistavasti, kun MuSa kaatui vierasottelussa lukemin 0-2. Tämän jälkeen joukkueen meno on hieman hyytynyt, kun kajaanilaiset ovat saaneet raavittua neljästä ottelusta kaksi tasapeliä. Viime kierroksella AC Kajaani pelasi MYPA:n kanssa maalittoman tasapelin.

AC Kajaanin riveissä pelaa tällä kaudella monia mielenkiintoisia nimiä. Seura tekikin viime kauden jälkeen peräti 25 pelaajahankintaa. Kokenein ja mielenkiintoisin heistä on Veikkausliiga-legenda Erfan Zeneli, joka on pelannut kauden jokaisessa ottelussa. AC Oulusta Kajaanin siirtynyt Juuso Kemppainen on saanut myös hyvin vastuuta.

AC Kajaani sai viime viikolla houkuteltua Valkeakosken Hakasta lainalle Salomo Ojalan ja Maximus Tainion. Alun perin kaksikko oli yhden ottelun lainalla, mutta Kajaanin uutisessa puhuttiin “parista ottelusta”, joten herrat voidaan nähdä kentällä myös AC Oulua vastaan. Gullit Zolameso sen sijaan on pelikiellossa AC Oulua vastaan.

Historian saatossa AC Oulu ja AC Kajaani ovat kohdanneet toisensa Ykkösessä yhdeksän kertaa, saldon ollessa 4-3-2 oululaisten hyväksi. Viimeksi joukkueet kohtasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa Oulussa. Tuolloin Laivastonsiniset olivat parempia luvuin 3-1.

Ykkösessä on menossa härkäviikot, sillä keskiviikon kamppailun jälkeen molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran jo viikonloppuna. AC Oulu kohtaa lauantaina KTP:n ja Kajaani sunnuntaina VPS:n.

Liput KTP-otteluun>>

Kommentit

– Vaikea matsi tulossa, kun alusta vaihtuu ja pelataan tosi kovalla tahdilla. AC Kajaanilla on paljon erittäin laadukkaita pelaajia ja mahdolliset Haka-lainat nostavat joukkueen tasoa entisestään. Meiltä poissa on varmasti vain ”Junnu” Kurttila, joka sai pelikiellon OLS:n ottelussa sunnuntaina. Jos jotakin halutaan Kajaanista mukaan, niin koko joukkueena on jälleen onnistuttava erinomaisesti ja nostaisin erikoistilanteiden tärkeyden vahvasti esiin, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola ennakoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun riveistä varmasti on poissa pelikieltoa sovittava Samuel Kurttila.